Siječanjske cijene kuća, prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com bile su za 1,8 posto niže no lani u istom mjesecu.

Najjeftinije kuće tijekom siječnja su oglašavane u unutrašnjosti, dok su najviše cijene zabilježene na Jadranu.

Razlike na relaciji kopno-more vidljive su i po odnosu cijena najskupljih gradova na tim područjima: cijene kuća u Dubrovniku u prvom su mjesecu bile čak 3 puta više od onih u Zagrebu. Tijekom prvog mjeseca u Dubrovniku je više od polovice oglašenih kuća na Crozilla.com imalo cijenu metra kvadratnog veću od 3000 eura, dok je takvih u Zagrebu bilo tek oko 5 posto.

Prema podacima Crozilla.com prosječna oglašavana cijena kvadrata kuće, s uključenom cijenom okućnice, u Slavonskom Brodu je iznosila 588 eura, u Osijeku 601 euro, a u Varaždinu 625 eura. U Sisku se za kvadrat u prosjeku tražio 521 euro, a u Bjelovaru još manje, tek 473 eura.

Najviše cijene kuća u kontinentalnom dijelu Hrvatske oglašavane su u Zagrebu, u kojem su u prosjeku iznosile 1250 eura po metru kvadratnom što je 2,3 posto manje no lani u istom mjesecu.

Najviše cijene kuća tijekom siječnja su, prema podacima oglasnika Crozilla.com zabilježene u Dubrovniku,  gdje je cijena kvadrata u prosjeku iznosila 3773 eura, što je 1,7 posto više no lani u istom mjesecu. U tom se gradu mogu pronaći i kuće s cijenom metra kvadratnog od tek nekoliko stotina eura, no pritom je riječ o starim kamenim kućama, ponekad i kamenim ruševinama koje zahtijevaju dodatna ulaganja.

U Opatiji su prosječne tražene cijene kuća na godišnjoj razini pale za 2,4 posto, a za kvadrat se u prosjeku tražilo 2253 eura. Unatoč godišnjem padu od 6,1 posto, analiza oglasnika Crozilla.com pokazuje kako su cijene kuća u Splitu i dalje ostale više nego u brojnim drugim gradovima, a tijekom siječnja se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 2041 euro.

U Senju i Rijeci cijene kuća tijekom siječnja bile su nešto više no lani u istom mjesecu, no i dalje su bile niže no u brojnim drugim gradovima na Jadranu. Prosječna tražena cijena metra kvadratnog kuće u Rijeci je iznosila 1195 eura, što predstavlja godišnji porast od 0,8 posto, dok su u Senju iznosile 1261 euro, a taj je iznos 5,5 posto veći no lani u istom mjesecu. Zadarskim je kućama, prema podacima oglasnika Crozilla.com cijena na godišnjoj razini pala za 5,4 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1655 eura.