Popularna pivnica “Pivana” prošlog petka postala je glavno poprište drugog gastroduela svjetskog kulinarskog showa MasterChef. Ovog puta, osmero najboljih kuhara amatera podijeljenih u crveni i plavi tim suočilo se s izazovom pripremanja party roštilja, koji se pokazao kao izvrstan kulinarski spoj s vrhunskim češkim pivom Staropramen.

Tako je u omjeru snaga između plavog i crvenog tima pobjedu u drugom po redu gastroduelu odnio crveni tim s Elenom Jurić, Ivanom Vujinom Jović, Robertom Budimirom Bekanom i Antom Martićem na čelu. Pod voditeljskom palicom Igora Mešina, kandidati su pripremali roštilj za stručni žiri koji su činili Radovan Marčić, Dino Galvagno i Andrej Barbieri, a hrvatski način druženja uz dobru hranu i praško pivo broj jedan u svijetu, iskusili su i studenti iz cijelog svijeta, na što se osvrnuo Ante, vođa pobjedničkog tima:

“Ako moram birati, mislim da mi je ovo najljepši trenutak koji mi se dogodio otkad sam ovdje. Kada sam skupljao tanjure, ljudi su dolazili po mene, vukli me za rukav i govorili: vaša je hrana savršena, i to me jako razveselilo.”

Dok je Ante svojem timu osigurao prolaz u daljnje natjecanje, predvodnik plavog tima Ratko Iveković našao se pred stres-testom u punjenju pljeskavice, u kojem je pokleknula jedna od članica tima, Mišel Matulin, što ju je stajalo nastavka natjecanja u MasterChefu.

Svi ljubitelji najvećeg kulinarskog showa mogu zaviriti i u backstage snimanja emisije u Pivani na Facebook stranici Staropramen Hrvatska i pratiti svježe vijesti na MasterChefHrvatska.

Masterchef u Pivani