Povodom svog 5. rođendana i putovanja na najveći festival dizajna pod imenom Design Festa, zagrebačka galerija PMS organizirat će Tjedan Japana u PMS-u, u periodu od 15. do 22.listopada 2016., u Tkalčićevoj 61.

Rođendansko slavlje omiljene zagrebačke kreativne oaze počinje u subotu, 15. listopada, uz zanimljivo druženje u japanskom stilu. Poznati zagrebački sushi restoran GINGER počastit će sve posjetitelje vrhunskim sushijem i miso juhom, KENDO klub iz Zagreba će održati prezentaciju drevne japanske borilačke vještine dok će Krešimir Rajki iz hrvatsko-japanskog društva MAKOTO svim prisutnima otkriti tajnu izrade popularnih origamija, a sve to uz glazbenu pratnju virtuozne Silvije Papak na đembeu.

Dok jedete sushi, gledate spretne samuraje, razmišljate kako od jednog papira nastane žirafa i slušate energične ritmove, možete se odmoriti na originalnim tabureima u obliku sushija, tzv. tabushiseats, mladih dizajnera Lidije Mikluš i Igora Jeličića.

Subotnji program počinje u 19 sati i završava oko 22 sata, nakon čega se seli u susjedni hostel Taban, gdje će vas rasplesati najbolji muzički trio, DJ Agregat, DJ Kuna i DJ Zak! U slučaju kiše program se seli u hostel Taban!

Već u ponedjeljak, 17.listopada Tjedan Japana nastavlja se zanimljivim predavanjem i radionicom origamija Krešimira Rajki iz hrvatsko-japanskog društva MAKOTO, idućeg dana, u utorak 18. listopada, održat će se prezentacija mlade modne dizajnerice Martine Križanić o modnim subkulturama u Japanu,”Kawaii: kultura slatkoće”. srijeda 19. listopada rezervirana je za izložbu fotografija „Šetnja japanskim vrtovima“ Sonje Reljanović, u četvrtak 20. listopada moći ćete sudjelovati na originalnoj haiku radionici Zrinke Supek-Andrijević, a u petak, 21. listopada pogledati projekcije anima filmova poznatog japanskog režisera Hayaoa Miyazakija. Tjedan Japana će završiti u subotu, 22. listopada radionicom za djecu koju će voditi glazbenica Francisca FIS od 13 sati.

Lokacija svih događanja bit će galerija PMS, u Tkalčićevoj 61, a svaki od programa počinje u 19 sati i završava u 22 sata. Ulaz je na sve programe potpuno besplatan!