Od utakmica Medveščaka, Duhovnih obnova ozdravljenja i oslobođenja, nastupa glazbenih skupina kao što su The Cult, Korn, grupe Svadbas, Kawasaki 3p, Dubioze kolektiva, održavanja Međunarodnog sajma dragog i poludragog kamenja pa sve do danas, Dom sportova je mjesto održavanja najvažnijih sportskih događanja, izložbi, estradnih i umjetničkih priredbi, vjerskih i političkih okupljanja.

Višenamjenska sportska dvorana, otvorena 17. lipnja 1972. košarkaškom utakmicom Europa – Svijet, smještena je u sjeverozapadnom dijelu Trga Krešimira Ćosića te zauzima cijeli prostor između Magazinske ulice i Nove ceste.  Može se iskoristiti u razne rekreativne svrhe pa kroz tjedan možete uživati u rekreativnom klizanju za koji ćete morati izdvojiti 15 kn za sat i pol klizanja. Osim klizanja možete se rekreirati na razne načine, ali ćete u vremenu od 16:00 do 22:00 morati izdvojiti 500 kn, dok za ostale termine i posebno vikendom morati ćete izdvojiti po 400 kn za korištenje prostora.

U osam dvorana svakodnevno trenira tridesetak klubova. Nema mjeseca da se u Domu sportova ne održi događaj po kojem je taj mjesec zapamćen u javnosti i medijima, bilo da se radi o nastupu velikog svjetskog kluba, reprezentacije, europskim i svjetskim prvenstvima, svjetskim ili domaćim glazbenim zvijezdama.

U njoj se održavaju razna dvoranska sportska događanja kao što su tenis, rukomet, odbojka, košarka dvoranski nogomet, umjetničko klizanje, hokej na ledu, mačevanje, ali i druga događanja te se prostor može iznajmiti za održavanje velikih estradnih i umjetničkih priredbi (koncerata) ili pak izložbi, političkih i vjerskih događanja.

Dom sportova se zapravo sastoji od osam dvorana od kojih su dvije veće: jedna ima 5.000, a druga 3.100 sjedišta na fiksnim tribinama. Ukupno, velika ima 6.358 sjedećih mjesta i 1.000 stajaćih na galeriji, a za koncerte može se koristiti i parter s 2.000 sjedećih, odnosno 3.000 stajaćih mjesta.