Početna Mozaik Dodjela nagrada fotonatječaja „Volim svoju županiju“

Dodjela nagrada fotonatječaja „Volim svoju županiju“

U velikoj dvorani Stare gradske vijećnice Grada Zagreba Hrvatska zajednica županija održala je dodjelu nagrada u sklopu fotonatječaja „Volim svoju županiju“ na koji je u nešto više od dva mjeseca provedbe prijavljeno više od 600 fotografija autora iz cijele Republike Hrvatske.

„Lijepo je vidjeti ove prekrasne fotografije naših županija koje predstavljaju samo djelić onoga što Hrvatska ima za ponuditi. Drago nam je što su danas ovdje s nama autori najboljih radova, stoga čestitam i njima na trudu i uspjehu. Vaši će radovi obići sve hrvatske županije. Ovaj fotonatječaj pokazao je snagu regionalnog identiteta izraženu kroz prirodne ljepote i kulturnu baštinu“, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Predsjednica žirija i profesionalna fotografkinja G.I.Tepeš istaknula je kako se žiri pri odabiru najboljih fotografija vodio kriterijem fotografije koja priča neku priču.

„Lako je doći i fotografirati neku građevinu i u pozadini zalazak sunca. Takvu fotografiju može napraviti svatko, pogotovo u eri pametnih telefona i tableta. Bitno je da fotografija priča priču, to je ono što joj daje vrijednost. Uvjerena sam kako sve hrvatske županije kroz svoje prirodne ljepote i kulturnu baštinu pričaju neku svoju jedinstvenu priču. To je bila i nit vodilja pri ocjenjivanju“, istaknula je Tepeš.

Prvu nagradu prema izboru stručnog žirija osvojila je fotografija Velimira Mirta koja prikazuje panoramu Zagrebačke županije, a drugonagrađena fotografija Damira Basare vodi nas u unutrašnjost špilje. Motivi Porcijunkulova fotografa Stjepana Hranilovića odnijeli su treće mjesto, a četvrto mjesto osvojila je simpatična fotografija Tee Kiđemet. Branka Mašić osvojila je peto mjesto svojom fotografijom krajolika Krapinsko-zagorske županije.

Osim nagrada za najbolju fotografiju prema mišljenju stručnog žirija, dodijeljena je i po jedna nagrada u kategoriji najbolje fotografije prema broju dijeljenja koju je osvojila fotografija Kristiana Kiseljaka iz Karlovačke županije  i najbolje fotografije prema broju lajkova koju je osvojila Tanja Košić iz Varaždinske županije. Prva nagrada u sve tri kategorije bio je tablet Samsung Galaxy Tab 3 kojim će dobitnici i dalje moći stvarati kvalitetne fotografije. Poklon bonovi u iznosu od 500 kuna i 300 kuna za kupnju fotografske opreme u specijaliziranoj trgovini Prizma dodijeljeni su drugom i treće nagrađenom u kategoriji najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija.

U sklopu dodjele nagrada u foajeu Stare gradske vijećnice izloženo je i dvadeset najboljih fotografija pristiglih na natječaj, a koje je izabrao stručni žiri u sastavu: profesionalna fotografkinja i predsjednica žirija G.I.Tepeš, voditeljica Kabineta župana-Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije Ermina Duraj te pomoćnik pročelnice Ureda župana Virovitičko-podravske županije Ivan Šemper. Nakon izložbe u Staroj gradskoj vijećnici, održavat će se izložbe i u ostalim županijama u Hrvatskoj.

Nagrađene fotografije, kao i sve fotografije prijavljene na fotonatječaj Hrvatske zajednice županija nalaze se na službenoj Facebook aplikaciji „Volim svoju županiju“.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here