Taekwondo klub Čigra organizira po jedanaesti puta natjecanje za najmlađe uzraste u taekwondo-u  „Čigra Limač Kup“ i „ Čigra Open“. Natjecanje će se održati 8. listopada u Domu sportova. Ove godine natjecanje će se održati u čast našoj tragično preminuloj mladoj članici Ivani Bosančić.

Prije pademije virusa Covid 19 2019. godine, uz pomoć prijatelja kluba, roditelja, članova i ponekog donatora koji su prepoznali naše potrebe, organizirali smo deseti „Čigra Limač Kup“ i „Čigra Open“. U dvorani Dom sportova okupilo se preko 700 djece, iz više od 50 klubova i 8 zemalja (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Italija, Kosovo, Češka, Mađarska).

Želja nam je da naše natjecanje postane najveće u regiji za djecu početnike, vrtićance, djecu s poteškoćama u razvoju. Ovim natjecanjem želimo promovirati taekwondo kao sport, Hrvatsku i Zagreb kao sportski centar regije, okupiti što više djece na zajedničko druženje u dvorani, te im na taj način učiniti djetinjstvo ljepšim i kvalitetnijim. U subotu očekujemo oko 800 djece u dobi od 4-10 godina iz gotovo cijele Hrvatske i susjednih zemalja – izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Boris Bursać.

Cijeli program održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Zorana Milanovića, a svoj dolazak na svečano otvorenje u podne potvrdile su poznate osobe iz sportskog i javnog života.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu 8.listopada u Domu sportova da podržimo naše najmlađe u njihovim prvim taekwondo koracima.