Početna Novosti Dođite do POTEPUH-a i kušajte vina i delicije Žumberačkog gorja

Dođite do POTEPUH-a i kušajte vina i delicije Žumberačkog gorja

U petak i subotu, 21. i 22. kolovoza na zagrebačkom Trgu Petrice Kerempuha, na terasi bara POTEPUH, Grad Ozalj organizirao je manifestaciju pod nazivom “Ozalj u srcu Zagreba” tijekom koje će posjetitelji moći upoznati 11 vinara iz ozaljskog kraja, ali kojima će se pridružiti i brojni proizvođači sireva, meda, oraha i drugih domaćih proizvoda.

Kako stoji na službenoj Facebook stranici OZALJ U SRCU ZAGREBA, “na obroncima Žumberačkog gorja – pitomim brežuljcima Vivodine i Vrhovca uzdignutim nad zrcalnim tokom rijeke Kupe, stoljetna je tradicija vinogradarstva, podrumarstva i uživanja u vinu. Od kraja 19.stoljeća do danas na ozaljsko-vivodinskoj vinskoj cesti zaustavljali su se i ponovo nam se vraćali dragi gosti iz cijelog svijeta”. Ovo je druženje zamišljeno upravo kao podsjetnik na dugačku i bogatu tradiciju poniklu iz ovog predivnog kraja.

Uz navedeno, gosti manifestacije moći će kušati i delicije iz kućne proizvodnje OPG Karlovačke županije, a sve će biti dostupno po vrlo povoljnim, “podrumskim”, cijenama. 

Druženje započinje oko 18 sati, a ulaz je 50 kuna uz – kako poručuju organizatori – mogućnost “neograničenog kušanja vina”.

Ozalj u srcu Zagreba - vina i delicije Žumberačkog gorja
Foto: “Ozalj u srcu Zagreba” Facebook page