Muzej za umjetnost i obrt u suradnji sa studentima Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, predvođeni ravnateljem muzeja Miroslavom Gašparovićem i izvanrednom profesoricom Paulinom Jazvić, 30. studenog u 19 sati organiziraju dobrotvornu akciju za podršku rada udruge Krijesnica koja pruža pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Na dobrotvornoj aukciji moći će se licitirati unikatni ruksaci koje su od starih muzejskih reklamnih platna, tzv. mesh banera, izradili studenti TTF-a. Banere koji nakon završetka izložbi predstavljaju svojevrsni otpad, MUO je ustupio Tekstilno- tehnološkom fakultetu iz Zagreba te, pod mentorstvom izvanredne profesorice Pauline Jazvić i asistentice Ivane Mrčela, pozvao studente na kreativnu suradnju korištenja „starog“ kako bi se stvorilo „novo“.  Studenti su od njih izradili ukupno 17 ruksaka koji će biti ponuđeni na prodaju putem aukcije, a sav prihod od prodaje namijenjen je za podršku rada udruge Krijesnica, konkretno za podmirenje režijskih troškova tri stana u kojima borave obitelji s djecom oboljelom od malignih bolesti tijekom njihova liječenja, a čije je stalno prebivalište izvan Zagreba.

Isklična cijena za sve ruksake je 100 kuna, a je cilj skupiti što više novca stoga MUO poziva sve da se priključe aukciji.

Cilj ove inicijative Muzeja za umjetnost i obrt jest korištenje „starog“ kako bi se stvorilo „novo“ u okviru društveno odgovornog i održivog upravljanja otpadom koji je u konačnici rezultirao suradnjom muzeja i obrazovne ustanove s plemenitim ciljem.

Studentski radovi moći će se prethodno pogledati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u četvrtak, 29. 11. 2018.  od 10 do 19 sati.

Ruksake su izradili studenti: Alison Ivašić, Andrea Motušić, Darija Breški, Dominik Brandibur, Hana Matić, Jelena Obadić, Josipa Hančar, Mia Popovski, Mihaela Juraković, Petra Grgić, Frane Šoša, Ema Kovačić, Dino Dujić, Vjera Salopek, Mia Kovač, Iva Hita i Ema Marković Imbrija .

 

Aukciju će voditi poznati kompozitor i pijanist Matej Meštrović.

Studenti i nastavnici TTF-a te djelatnici MUO-a, u okviru svojih mogućnosti, na taj će način pomoći oboljeloj djeci i njihovim roditeljima u najtežim životnim trenucima.