Što je dodgeball? Sigurno ste u školi igrali graničara. E pa ovo je graničar s pet lopti kojima dvije ekipe pokušavaju izbaciti protivnike prema istim pravilima kao što ima i graničar, znači pogoditi protivnika ili uhvatiti loptu. Dodgeball se igra između dva tima s po šest igrača sa svake strane. Timovi mogu biti muški, ženski ili mix. Svaki tim može imati do šest zamjena.

Ako se govori o zanimljivosti nekog sporta, onda je to zasigurno dodgeball. S tim da je dodgeball međunarodni sport s preko 70 milijuna igrača diljem svijeta i igra se prema pravilima koja se razlikuju ovisno o međunarodnim tijelima.

Svjetska dodgeball federacija postoji od 2012. godine i danas broji 80 članica saveza. Dodgeball je u Hrvatsku stigao 2018. godine i trenutačno postoje 4 kluba, u Osijeku, u Petrinji i dva u Zagrebu.

Sport je toliko izrastao da se održavaju svjetska i europska prvenstva. Ove godine je po prvi puta hrvatska domaćin EURO 2023 u Osijeku od 19.-22. listopada. Natjecanje će se održati u 3 kategorije: muški, ženski i mix timovi.

“Bit ćemo prisutni na live streamu, možete nas zapratiti na FB stranici, na YouTubeu ili preko naše web stranice ili osobno doći i navijati za naše ekipe!”, poručio je hrvatski tim.

A možete se i sami uključiti u svijet dodgeballa te postati dio neke od ekipa ili u svom gradu napraviti svoju!

Pratite ih ili im se i priključite.