Početna Novosti Djeca s Kozari Boka organiziraju humanitarni buvljak

Djeca s Kozari Boka organiziraju humanitarni buvljak

U subotu 28. ožujka, od 11 do 15 sati, na prostoru parkirališta Kozari Bok 57 održat će se humanitarni buvljak pod nazivom “Najdraža igračka za najdraži klub” u cilju prikupljanja sredstava za odlazak na natjecanja i osiguravanje prostora za trening najmlađih sportaša ovog naselja.

Naime, u samo nekoliko mjeseci napornih treninga, Košarkaški klub Istok, koji okuplja djecu s Kozari Boka, izborio je nastup na košarkaškom prvenstvu Hrvatska za kadetski i juniorski uzrast. Sportski uspjesi nisu jedino čime se ova djeca mogu pohvaliti. Prema riječima predsjednika KK Istok Siniše Baćanija, mnogi od njih pokazali su osjetna poboljšanja u školi i učenju, ostvarili su divna prijateljstva te sudjelovali u društveno korisnom radu u jednom od najsiromašnijih naselja u gradu Zagrebu.

“Dokaz je to velikog truda djece Kozari Boka, iako dolaze iz najsiromašnijih obitelji glavnog grada, dijelom i iz obitelji romske nacionalne manjine. Time je klub, kojemu je cilj prije svega vrijedan i marljiv rad s najmlađima na kreativnom uključivanju u društveni život Zagreba, daleko od poroka, nasilja, prepuštenosti ulici, a s fokusom na sportsko djelovanje, dobio vjetar u jedra”, poručuje Baćani.

Humanitarni buvljak organiziraju sama djeca, uz pomoć svojih roditelja, a sve kako bi prikupili prijeko potrebna sredstva za odlazak na natjecanja, s obzirom da ih niti jedna institucija financijski ne podupire u ovom projektu.