Foto: PRESSU utorak, 16. srpnja u 19 sati u Galeriji Karas u Praškoj 4 u Zagrebu otvara se izložba „Dizajn spektakla“. Organizator izložbe je Izvršni odbor Zgraf-a11 – ULUPUH-ova Sekcija za grafički dizajn i vizualne komunikacije a autori su: Mario Aničić, Ivan Antunović, Ivan Klisurić, Ana Kunej, Zlatka Salopek, Igor Stanišljević, Sanja Rocco i Goran Martin Štimac.

 „…Zgraf stručnoj zajednici i općoj javnosti nudi pregled recentnih međunarodnih radova komunikacijskog dizajna, te omogućava autorsko sagledavanje lokalnih izloženih radova u odnosu na pristigle i selektirane međunarodne radove, te njihovo vrednovanje kompetentnim, međunarodnim žirijem i ocjenom likovne kritike AICA-e. (…)Svako novo izdanje Zgraf-a započinje u ULUPUH-ovoj Sekciji za grafički dizajn i vizualne komunikacije. Sekcija baštini pravilnik i organizaciju, te kao takva aktivno provodi unutarnju organizaciju i afirmira nove članove kako bi mogla kvalitetno i na temeljima međugeneracijske solidarnosti u kontinuitetu (do sada 38 godina) provoditi organizaciju manifestacije. To naravno utječe na ukupnu organiziranost pripadajućeg udruženja i svih koherentnih udruga te ostalih subjekata stručne zajednice. (…)

Izložba „Dizajn spektakla“ predstavlja dio idejnih procesa potrebnih za protokolarno pokretanje nove organizacije Zgraf-a, ona najavljuje okvirni program, označava bitne idejne i organizacijske iskorake, te u takvoj formi poziva na otvorenu kritiku, dijalog i sudjelovanje u pripremnoj fazi izdanja dok se još može utjecati na sam proces organizacije. (…)

Imate li motivacije ili interesa, uzmite olovku i napišite nam svoje mišljenje/prijedlog na zidne novine ili ispunite anketu u Uredu Zgraf-a …”

Izložba će se moći pogledati do 28. srpnja, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati, dok je ponedjeljkom i praznikom galerija zatvorena. Ulaz je slobodan.

Izložba je ostvarena zu financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.