Foto: gnkdinamo.hrTrener Dinama Krunoslav Jurčić komentirao je utakmicu s Rijekom te najavio prvi susret 3. pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa, dok je glavni direktor potvrdio istinitost izjava u kažnjavanju od strane UEFA-e.

”Što se tiče jučerašnje utakmice svakako nam je najbitnije da nismo imali nikakvih povreda. Odmah smo s Kantride išli u karantenu kako bi se momčad što bolje regenerirala za nove napore koji ih vrlo brzo čekaju” rekao je Jurčić, te nastavio o Sheriffu.

[infopunkt 7010 2]

”Pratili smo ih, skenirali i imamo bitne informacije koje smo pokazali igračima i ponovno ćemo uoči treninga navečer. Sheriff je ekipa s osam novih igrača koji su sada došli i nemaju veze s momčadi od prošle godine; uglavnom su to Brazilci što govori kako igraju tehnički dotjeran nogomet tako da se radi o potpuno novoj momčadi koja ima veće ambicije” kaže Jurčić.

[infopunkt 7010 4]

Trener Dinama postao je stručnjak za novinarsku profesiju, te odbija odgovarati na ”klišeizirana pitanja” poput – tko je favorit utakmice, koji je omjer snaga ili koji rezultat bi ga zadovoljio. Kakav klub takva pitanja.

Jurčića je na mjestu govornika zamijenio glavni direktor Dinama Tomislav Svetina, kako bi se osvrnuo na neke medijske špekulacije da su izmislili UEFA-inu kaznu zbog navijačkih povika i uvreda s istočne tribine.

”Zasmetalo nas je što dio medija sumnja u istinitost tvrdnji izrečenih na izvanrednoj presici u subotu” započeo je Svetina, podijelivši prethodno kopiju dopisa UEFA-e. Na pitanje o kojim se konkretno uvredama radi, Svetina je odgovorio ”Mamiću cigane, odlazi iz svetinje!”.

[infopunkt 7010 6]

Dinamo će se podnijeti žalbu, a rok za najavu žalbe ističe danas, no Svetina naglašava kako nema nade da dobiju istočnu tribinu do sutrašnje utakmice. Glavni direktor Dinama priznao je paradoksalnu činjenicu kako se isti huligani mogu pojaviti na nekoj drugoj tribini.

[infopunkt 7010 7]

infopunkt.tv