Organizatori Dimensions festivala otkrili su imena 50 novih izvođača koji će ovog ljeta stići u Pulu i uveličati četvrto izdanje jednog od najznačajnijih festivala elektroničke glazbe u Europi. “Dimensions” se već tradicionalno održava krajem ljeta (26.-30. kolovoz) u pulskoj tvrđavi Punta Christo.

Upravo na Dimensions festivalu zapanjujućih 35 godina karijere obilježit će Juan Atkins, jedan od začetnika techno glazbe, a najavljen je i povratak još jednih techno velikana – detroitskog kolektiva Underground Resistance. U Pulu stiže i Kristian Beyer, polovica njemačkog dueta Âme, kao i cijenjeni engleski producenti Boddika i Loefah. DJ set će nakon live verzije u pulskoj Areni odraditi i Floating Points.

Objavljena su i imena regionalnih izvođača pa će tako Pula pozdraviti Petra Dundova, čija bogata karijera traje već 20 godina te Iliju Rudmana, jednog od pokretača domaće underground scene zadnjih deset godina. Tu su još i Homeboy, Miss Sunshine, Zarkoff, Mislav, Pytzek, ekstrakt crew (Mimi, Labud, Ganik, Novell), Leg te Your Gay Thoughts (Gregor S & SSS).

Detalje o izvođačima, festivalu, smještaju i svim ostalim informacijama četvrtog Dimensions-a potražite na SLUŽBENOJ STRANICI FESTIVALA.

SLUŽBENA VIDEO NAJAVA: