Izuzetno zanimljive cvjetne instalacije postavljene su u prizemlju zagrebačkog trgovačkog centra City Center one West, gdje je otvorena izložba uspješne australske umjetnice i dizajnerice cvijeća Debby Birach-Mayer pod nazivom „Kako biti sretan?“. Svakoga dana do nedjelje, 25. rujna, od 9 do 21 sat, umjetnica kroz eksponate na teme ljubavi, radosti, strpljenja, samokontrole, dobrote, milosti i vjere nudi posjetiteljima izvrstan recept za sreću.

izlozba_foto06

Od četvrtka 22. rujna do nedjelje 25. rujna Debby Birach-Mayer će također dva puta dnevno održavati besplatne demonstracije rada s cvijećem, tijekom kojih će svi zainteresirani moći saznati kako izraditi cvjetne aranžmane za različite prigode. Demonstracije koje uključuju korisne i praktične savjete primjenjive u svakodnevnim situacijama predviđene su u zagrebačkom City Centeru one West prema sljedećem rasporedu:

Četvrtak, 22. 9. u 17 i 19 sati: „Ljubav i cvijeće“

Petak, 23. 9. u 17 i 19 sati: „Cvijeće za dušu“

Subota, 24. 9. u 11 i 18 sati: „Djeca i cvijeće“

Nedjelja, 25. 9. u 11 i 18 sati: „Cvijeće za sjećanja“.

izlozba_foto05

Tijekom trajanja izložbe i demonstracija rada s cvijećem svi koji žele naučiti više mogu se prijaviti na daljnje besplatne interaktivne radionice, koje će Debby Birach-Mayer održati po završetku izložbe krajem rujna. Više informacija o terminima radionica dostupno je na  www.adventisti.org i www.facebook.com/prilaz77.

Više od 25 godina iskustva u cvjetnom dizajnu Debby Birach-Mayer stjecala je radeći na tri kontinenta. Sedam je godina bila vlasnica uspješnog cvjećarskog posla u Sydneyu u Australiji, a više od petnaest godina voditelj je škole „Flowers to Impress”, u kojoj podučava polaznike kako osnovama cvjećarstva, tako i tematskom aranžiranju za moderno uređenje doma i poslovnog prostora. Često s cvjetnim instalacijama sudjeluje na međunarodnim izložbama cvijeća i natjecanjima te osvaja nagrade za inovativan dizajn i svjež pristup radu s cvijećem. Tijekom karijere cvjetnim je dekoracijama ukrašavala unutrašnjost prestižnih hotela, poslovnih zgrada kao i građevina od posebnog nacionalnog značaja, poput Sydneyske Opere i Australskog nacionalnog muzeja.