Odlazak na trening nekome predstavlja bijeg od svakodnevnih obveza, dok drugima predstavlja pravu noćnu moru. Budući da je današnji život ubrzan, većina pojedinaca nema vremena za održavanje vitke linije i bavljenje aktivnostima vezanima za fitness. No, zahvaljujući modernoj tehnologiji, treninzi postaju puno lakši i zahtijevaju manje znojenja. Revolucionaran trening uz EMS uređaj jedan je od takvih, a više o istom, kao i o najbitnijim komponentama vježbanja otkrio je osobni trener Davor Ilič u intervjuu.

Koje su po Vama najčešće greške početnika u treningu?

Najčešće greške kod početnika su: očekivanja brzog rezultata, forsiranje, neizbalansirana prehrana, prebrzo odustajanje i nedovoljan oporavak jer prvi rezultati nisu došli u očekivanom roku.

Koliko često Vi osobno trenirate?

Osobno treniram 3-4 puta tjedno, od čega su 2 treninga snage, zatim trening koji je orijentiran na vježbe mobilnosti, dinamički i statički strech te prehab kojim najčešče tretiram ”trigger point” točke lopticama i  rollerom. S obzirom na prirodu mog posla, moram biti fizički aktivan i fit.

Mislite li da je lakše trenirati druge ili samog sebe?

Meni je uvijek lakše trenirati druge, paziti na tehnički pravilnu izvedbu vježbe, isplanirati i programirati trening prema individualnim potrebama klijenta. Kada treniram sebe najčešće treniram s kolegama i prijateljima jer još uvijek možemo puno naučiti jedni od drugih. A tu je i zdrav kompetitivni faktor. Naravno, uvijek možemo jedni druge iskorigirati na putu ka izvrsnosti. Osobno volim reći: ”Ako si najbolji u prostoriji to više nije tvoja prostorija. Važan je level up.”

Što je točno električna stimulacija mišića?

EMS ili Elektro mišićna stimulacija je trening koji se razlikuje od klasičnog tipa treninga. Provodi se pomoći EMS uređaja, koji je 25 puta učinkovitiji od 1.5 sata klasičnog fitness treninga jer ne zahtjeva puno vremena i u 20 minuta obrađuje cijelo tijelo pokretanjem svih grupa mišića. Organizacijski je dobro posložen i idealan je tip treninga za sve one koji imaju pretrpan raspored dnevnim obvezama te nisu u mogućnosti izdvojiti određenu količinu vremena za vježbanje. Ono što je posebno kod ove vrste treninga je revolucionarna EMS tehnologija koja pomoću jedinstvene metode smanjuje celulit, brže sagorijeva masti i više kalorija, učvršćuje kožu te smanjuje bol u leđima, vratu i zglobovima. IST tehnologija (Impulse Shift Technologi) omogućuje da impulsno opterećenje mišića bude prirodno i pravilno raspoređeno po određenoj skupini mišića, kako ne bi u isto vrijeme radili suprotni mišići (agonist i antagonist), a sve kako bi u potpunosti zaštitili mišiće od eventualnih ozljeda.

Budući da je trening uz pomoć EMS uređaja tehnološki inovativan, mislite li da će budućnost i ubrzani napredak tehnologije donijeti još noviteta na fitness tržište?

Tehnološki napredak je neminovan i napreduje brzinom svjetlosti iz dana u dan. Aktualni su pametni telefoni koji imaju bezbroj aplikacija vezane uz trening, praćenje tjelesnih funkcija, kao i aparati za rehabilitaciju, pametni satovi, bicikli, trake za trčanje, virtualni treneri i drugo. Dakle, vrhunska tehnologija je već dugi niz godina veliki dio naše svakodnevnice tako da i svijet fitnessa i treninga već dugo implementira tehnička dostignuća za poboljšavanje trenažnih procesa.

Postoje li određeni pojedinci koji ne bi smjeli prakticirati EMS trening?             

Kada se klijent želi priključiti EMS treninzima prvo se obavlja detaljna analiza. Tako da osobe koje su u postoperativnom oporavku, trudnice, osobe sa ugrađenim stentom i pacemakerom nisu kandidati za EMS tip treninga.

1 Komentar

  1. […] Davor Ilič, osobni fitness trener koji je pokrenuo vlastiti business i predstavio revolucionaran trening uz EMS uređaj, baš poput većine stručnjaka preporučuje svakodnevno bavljenje fizičkom aktivnošću. Navodi da bismo svakih sat vremena trebali ustati sa stolice i prošetati se po uredu, kako bismo ispunili preporučenu dnevnu dozu koraka koja je između 10 000-12 000. Međutim, ako ne postoji mogućnost hodanja po uredu, preporučuje odrađivanje vježbi istezanja koje će poboljšati budnost, potaknut cirkulaciju i zasigurno utjecati na pravilnije sjedenje. […]

Comments are closed.