roman Pilatova ženaNovi roman u izdanju Biblioteke Graham Green Naklade Ljevak razveselit će sve koji vole strast, nasilje i intrige, romantičnu fikciju o ženi Poncija Pilata. Riječ je do prvom romanu Antoinette May “Pilatova žena” u kojem plastično dočarava sliku Rimskoga carstva u vrijeme Isusovog života.

Glavnu junakinju Klaudiju pratimo od njene 14. godine, dok još živi sa svojim brižnim roditeljima i štuje božicu Izidu te ima dar vidovitosti. Nekoliko godina poslije, Klaudija se udaje za naočitog i ambicioznog Poncija Pilata, malo prije nego što njezina obitelj prestaje biti u milosti vlasti. I dok se Pilat bavi državnim poslovima, Klaudija provodi vrijeme sa svojom židovskom ropkinjom Rahelom, posjećuje svojeg ljubavnika, gladijatora Holtana, sudjeluje u gozbama u Herodovoj palači i prisustvuje Isusovu vjenčanju. Klaudija ima i poseban dar- vidovita je. Ipak to joj puno ne pomaže jer ne može spriječiti tragične događaje koje je predvidjela.

Brušenje spisateljske vještine

Autorica romana “Pilatova žena” Antoinette May također je suautorica biografije suvremene vidovnjakinje Sylvije Browne – Vidovnjačke avanture. To je  zapanjujuća i nadahnuta istinita životna priča jedne od najuspješnijih američkih vidovnjakinja.

Vrijeme u kojem portretira svoj glavni lik bilo je doba zaoštrenih političkih intriga, strastvenih rivalstava među obiteljima, kao i međusobnih potpora i udruživanja, vrijeme ubojstava kao i vrijeme složenih društvenih odnosa. U tom miljeu, Klaudija je predstavnica hrabre i odvažne žene-borca koja ima jasan pogled na vjeru, duhovnost, seks i brak.

Od nekoliko fragmenata koptske legende May je vješto ispričala romantičnu priču o Pilatovoj ženi, ocijenili su kritičari Washington Posta. Inače autorica romana redovito piše za dnevnik San Francisco Chronicle, a članke joj objavljuju časopisi Cosmopolitan, Country Living, Self, te novine San Diego Union-Tribune, Los Angeles Times i San Jose Mercury News.

Roman “Pilatova žena” Naklada Ljevak objavila je u ožujku ove godine. Cijena u knjižarama je 149 kuna.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-zagreb.hr i Naklada Ljevak poklanjaju vam primjerak knjige Antoinette May “Pilatova žena”.

Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Pilatova žena_online, te upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 4. svibnja kada ćemo objaviti sretne dobitnike.

Sretno! :-)

1 Komentar

 1. Doista vrlo, vrlo neSvakidašnjei nama dosta nepoznato zbivanje radnje.
  Knjiga je vrlo čitljiva sa štihom: “Svaki put kada odložim knjigu, ohhh…jedva čekam priliku da ju opet uzmem u ruke i počnem ponovo čitati.
  Kako ne radim već 14. mjeseci i kako sam unatoč mojoj vrlini jake žene, počela tonuti i osjećati se jadnom i beskorisnom, knjiga mi je bar ovih nekoliko dana dala razloga da mislima odem u vremena koja su naravno za mene apstraktna.
  Dojam knjige ostaje danima umislima mačime one bile obuzete.
  Hvalana prekrasnom djelu.
  Hvala na užicima koje sam doživjela čitajući djelo.

  …Snježa

  P.S. Knjiga koju svakako, al svakako želim imati u svojoj arhivi, na svojoj polici i s vremenana vrijeme,u svojim rukama ponovo čitajući.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here