naslovnica romana QuattrocentoRoman “Quattrocento”, čudesnu, izvanredno konstruiranu i napeto napisanu knjigu potpisuje Susana Fortes. Autorica čitatelja vraća u Firencu XV. stoljeća, u nedjelju nakon Uskrsa 1478., dan koji je jednim događajem mogao promijeniti povijest talijanske renesanse, a možda i čitave Europe.

Dana 26.travnja 1478. na glavnom oltaru katedrale u Firenci okupilo se lokalno plemstvo predvođeno čelnim čovjekom Republike Lorenzom Medicijem, zvanim Veličanstveni. Na vrhuncu mise urotnici su izvukli bodeže koje su krili pod plaštevima i okomili se na meceninu obitelj. Samo ako ubiju Lorenza Veličanstvenog, moći će ovladati gospodarstvom čitavoga kršćanskog svijeta. Politička i vjerska urota koju su pokrenuli obitelj Pazzi i papa Siksto IV. protiv Medicija poznata je kao urota Pazzija.

Knjigu je prošle godine izdala Fraktura.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!
Online-Zagreb.hr i Fraktura daruju primjerak knjige Susana Fortes “Quattrocento”.
Kako biste osvojili knjigu potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Quattrocento_online, te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Tko je pokrenuo urotu protiv Medicija?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u, broj mobitela i adresu stanovanja.
Vaše prijave primamo do 1. rujna kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika.
Sretno! :-)
DOBITNICA
Knjigu je osvojila SANDRA SLIVA. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će na e-mail.
Odgovor na nagradno pitanje glasi: obitelj Pazzi i papa Siksto IV.

4 Komentari

  1. Darivanje vrijedi za područje cijele Hrvatske? Knjige se šalju na kućnu adresu?!

    Hvala!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here