Početna Nagrade Darujemo knjigu “Adrian Mole i nemoćne godine”

Darujemo knjigu “Adrian Mole i nemoćne godine”

naslovnica knjige Adrian Mole i nemoćne godineAdrian Mole ima trideset i devet godina i jednu četvrtinu. Budući da nije mogao plaćati hipoteku na stan uz rijeku, račune kreditne kartice i kartica trgovačkih lanaca, bio je primoran preseliti u turobni dio seoskog Leicestershirea, tik uz selo Mangold Parva, i živjeti u preuređenom svinjcu, vrata uz vrata sa svojim roditeljima Georgeom i Pauline.

Kraj s krajem sastavlja radeći u trgovini rabljenim knjigama, u vlasništvu plemića gospodina Carltona-Hayesa, muškarca kojeg bi rado zvao “ocem”. Njegova profinjena i zanosna supruga Daisy mrzi selo, čezne za Dean Streetom i tek mora kupiti par gumenih čizama. Oboje su svjesni da je iz njihovoga braka nestala strast, ali ni on ni ona ne znaju kako je ponovno potaknuti. Povrh svega, Adrian noću pet puta ustaje iz kreveta mokriti, a ima i druge zabrinjavajuće simptome zbog kojih posumnja na probleme s prostatom.

I dok se Adrianove brige množe, pripiti telefonski poziv njegovoj staroj simpatiji dr. Pandori Braithwaite, parlamentarnoj zastupnici i nižoj ministrici u Ministarstvu vanjskih poslova budi sjećanja na zajedničku strast i navodi ga da se zapita je li ona jedina koja ga sad može spasiti.

O autorici Sue Townsend

Sue Townsend jedna je od najprodavanijih britanskih autora. Među njezinim iznimno uspješnim romanima je osam knjiga o Adrianu Moleu, Queen Camilla /Kraljica Camilla, The Public Confessions of a Middle-Aged Woman (Aged 55 ¾) /Javne ispovijedi jedne sredovječne žene (Stare 55 ¾ godina) i Number Ten /Broj deset. Ujedno je i poznata dramska spisateljica.

Romani za mlade Sue Townsend prevedeni su na mnoge svjetske jezike, a neki su postali predloškom za radio i scenska djela. Nakon što je 1982. godine objavila prvo djelo pod naslovom “Adrian”, uskoro je zahvaljujući izvanrednom prijemu kod čitatelja napisala i objavila “Tajni dnevnik Adriana Molea” i “Novi jadi Adriana Molea”. U međuvremenu Adrian Mole je sazrio i suočava se s drugačijim izozovima.

Roman “Adrian Mole i nemoćne godine” objavila je prošle godine Mozaik knjiga.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Mozaik knjiga poklanjaju vam primjerak knjige Sue Townsend “Adrian Mole i nemoćne godine”.

Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Mole_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Koliko godina ima Adrian Mole u ovom romanu?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 7. veljače kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti dobitnika.

Sretno! :-)

DOBITNICA

Knjigu je osvojila Mirjana Jagačić. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će e-mailom.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: trideset i devet godina i jednu četvrtinu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here