Početna Događanja Darko Berljak: Predavanje „Moje himalajske ekspedicije (1982. – 2009.)“

  Darko Berljak: Predavanje „Moje himalajske ekspedicije (1982. – 2009.)“

  Amundsen Spirit naziv je projekta koji uključuje serije predavanja o različitim osvajačkim pothvatima u okviru kojih gostuju naši poznati alpinisti, istraživači i avanturisti i tom prilikom upoznaju goste predavanja sa svojim avanturističkim doživljajima.

  Nakon prošlotjednog gostovanja Stipe Božića na temu „Sedam vrhova“ , u utorak 22.11.2016. Amundsen Spirit dočarat će iskusni himalajac Darko Berljak.  U svom predavanju „Moje himalajske ekspedicije (1982. – 2009.)“ Berljak će iznijeti zanimljive detalje svog putovanja na Himalaju. U tih 27 godina Berljak je 35 puta bio u Himalaji vodeći 17 alpinističkih ekspedicija, od toga 10 ekspedicija na vrhove iznad 8000 m (4 puta na Mount Everest), a neka putovanja uključivala su i teška trekking putovanja. Berljak jei  prvi Hrvat koji je preko Himalaje došao u Lhasu (Tibet) i prvi koji je prošao hodočasnički put oko svete planine Kailas u zapadnom Tibetu.

  Predavanja će se održati u utorak 22.11.2016. u 19 sati u zagrebačkom Clubu Roko, Jarunska 5.

  Poticaj za ovu ideju bio je osvajački pothvat i neustrašiv duh Norvežanina Roalda Amundsena, prvog čovjeka u povijesti koji je stigao na Južni pol. Cilj projekta Amundsen Spirit je prikupiti potrebna novčana sredstva u korist obnove planinarskog skloništa „Vlaški grad“ ispod Svetog brda na Velebitu. Riječ je o skloništu koje se nalazi na važnoj planinarskoj ruti ali zapušteno i nije u funkciji. Za sudionike koji se odazovu organizirana je i nagradna igra.

  U skladu s imenom projekta, cijelu zamisao organizira i financijski podupire AMUNDSEN VODKA. Amundsen vodka je vodka vrhunske, premium kvalitete koja je napravljena od kristalno čiste vode kojoj je dodana glečerska voda i pažljivo biranih sastojaka koji su destilirani šest puta. Netaknute čistoće, polarno hladna i extra glatkog okusa, Amudsen vodka slavi veliki povijesni pothvat, te je nastala u čast legendarne osvajačke ekspedicije na Južni pol.

  Više informacija o projektu Amundsen Spirit nalazi na Facebook stranici Amundsen Spirit