Jedan od najboljih hrvatskih tenora Đani Stipaničev s veseljem se priprema za gala koncert To je tvoja zemlja koji nas očekuje u utorak, 5. veljače u 20 sati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Omiljeni glazbenik iznimno je ponosan što će predvoditi jedinstveni koncert u čast Vici Vukovu. Za tu priliku najavljuje poseban glazbeni repertoar ispunjen emocijama i sjećanjem na prekrasno stvaralaštvo ove legende hrvatske glazbe.

„Na nadolazećem koncertu zajedno ćemo uživati u interpretacijama Vicinih pjesama koje su od Opatijskog festivala 1959. godine pa sve do gašenja njegove karijere 1971. ostavile toliki opus kvalitetnih, velikih, himničkih pjesama. Prekrasne izvedbe kao što su Pismo ćali, Zvona moga grada i druge samo su dio posebnog repertoara. Ovim putem pozivam sve da dođu na koncert koji ima humani karakter. Bit će to prekrasna večer sjećanja na našeg velikana Vicu Vukova!“ – istaknuo je Đani Stipaničev.

Uz Đanija Stipaničeva na koncertu će nastupiti i diva Radojka Šverko, Tomislav Bralić, klapa Ragusavecchia te posebna gošća – Vicina unuka Vita Vukov. Revijalni zvuk i nezaboravnu gala večer upotpunit će orkestar Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića.

Koncertom To je tvoja zemlja Hrvatska liga protiv raka obilježava 52. godišnjicu uspješnog rada, a sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć oboljelima od raka kojima je pomoć najpotrebnija. Koncert se održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade RH, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski i u sustavu Ulaznice.hr.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here