Učenici  pod vodstvom profesora i ove će godine humanitarnim koncertom pomoći nezbrinutoj djeci iz Hrvatskog Leskovca

U Gimnaziji Tituša Brezovačkog na Gornjem gradu u četvrtak su se i petak održavali Dani otvorene nastave u sklopu kojih su učenici istraživali i učili kroz nekoliko radionica. “Kemija u srebrnom ogledalu”, “Mala radionica pletenja”, “Ponešto o filmu, ponešto o kokicama”, “Spektroskopija”, “Tak imam te (g)rad”, Duša naša zagorski je kraj”, “Zlatni rez u prirodi” nazivi su tek nekih od projekata u kojima su učenici, pod vodstvom profesora, imali priliku pokazati svoje sposobnosti i kreativnost.

Učenici dramske i glazbene radionice osmislili su dramsko-glazbeni spektakl, mjuzikl „Pobuna osjećaja“, koji će održati na humanitarnom koncertu u ponedjeljak 19. ožujka, u kino dvorani Studentskog centra u 18 sati. U programu koncerta sudjeluje 80-ak učenika. Ovo je već tradicionalan, peti po redu humanitaran koncert Gimnazije Tituša Brezovačkog, a čisti prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 30 kuna i ove je godine namijenjen djeci iz Kuće svetog Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu. Naime, Gimnazija Tituša Brezovačkog obilježava Dan škole 19. ožujka, upravo na dan svetog Josipa, zaštitnika obitelji.

Ove godine Gimnazija Tituša Brezovačkog slavi 20. godišnjicu osnutka, kao i 65 godina suverenog školstva u zgradi škole u Habdelićevoj 1. Ta je zgrada izgrađena prije 380 godina, kada su u nju bili smješteni siromašni učenici prve zagrebačke gimnazije na Katarinskom trgu, što tu školu čini jednom od najstarijih odgojno-obrazovnih ustanova u Zagrebu i Hrvatskoj.

U knjižnici Marije Jurić Zagorke do utorka se može pogledati izložba fotografija učenika i profesora gimnazije.