Udruga Sindikat biciklista danas započinje drugu nacionalnu kampanju “Biciklom na posao”, pod motom “Na biciklu si šik”, koja će trajati do 30. rujna i koja će uključivati vrijedne nagrade za sve koji se prijave na web stranici www.biciklomnaposao.hr i zabilježe dovoljan broj odvoženih kilometara.

U kampanji se mogu natjecati pojedinci iz cijele Hrvatske, ali i kompanije, tvrtke i organizacije te one koje imaju najviše zaposlenika biciklista mogu postati “tvrtka prijatelj bicikliranja”. Kampanja započinje u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, kojem je cilj poticanje upravo na ovakav održiv način kretanja u gradovima.

bicikl

Iako svjedočimo kako se iz mjeseca u mjesec broj biciklista povećava, mnogi još uvijek smatraju da je bicikl samo sportsko-rekreacijsko sredstvo te da je za vožnju biciklom potrebna biciklistička oprema. Cilj druge nacionalne kampanje “Biciklom na posao” Sindikata biciklista upravo je razbijanje tog mita, a glavna poruka je da se biciklirati može u odijelu i kravati, u haljini, u cipelama ili balonerima. Sva odjeća je gotovo jednako dobra na relativno kratkim udaljenostima od kuće do posla, a bicikl vas čini zdravijima i zgodnijima – jednom rječju šik!

Osim što će oni koji budu najrevniji i bilježe svoje kilometre dobiti šik biciklističke nagrade, biciklisti će se moći jeftinije učlaniti u Sindikat biciklista, a za one koji nemaju bicikl Nextbike sustav javnih bicikala u cijeloj Hrvatskoj nudi prigodne pogodnosti. “Posebno pozivamo one koji do sada nisu koristili bickl kao prijevozno sredstvo na putu do posla, jer pojedinci koji su novi biciklisti, a odvezu najviše kilometara, također će dobiti posebne nagrade na kraju kampanje.”, ističu iz Sindikata biciklista. Iskoristite bablje ljeto i vozite bicikl na posao, jer tako štedite novac, ne zagađujete, ne stvarate buku i gužve, rekreirate se i ne gubite vrijeme tražeći parking. Za više informacija posjetite stranicu www.biciklomnaposao.hr, na kojoj se možete registrirati za sudjelovanje u kampanji.