Uz prigodnu svečanost, danas je u gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić uručio nagrade pobjednicama natjecanja Vizualni identitet proslave Dana Europe u gradu Zagrebu 2015.” i to Patriciji Blaženić, Eli Kumer, Paoli Palaš, Ines Tadić, Mariji Udovičić i Evi Vidoša, učenicama sedmog razreda OŠ Marije Jurić Zagorke te njihovoj mentorici Mirjani Sever.

Pobjedničko idejno rješenje bit će korišteno za izradu promotivnih plakata vezano za proslavu dana Europe te postavljeno na pet lokacija u gradu. Samo natjecanje održavalo se u organizaciji Ureda gradonačelnika i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, a u natjecanje se uključilo 26 osnovnih škola s ukupno 40 učeničkih radova.

Čestitavši pobjednicama, gradonačelnik se zahvalio zagrebačkim osnovnoškolcima na sudjelovanju u ovom natjecanju te, već tradicionalno, s njima razrezao slavljeničku tortu.

Osim gradonačelnika i predstavnika Gradske uprave, na primanju u gradskoj palači bili su i predstavnici diplomatskog zbora, veleposlanici, učenici i njihovi mentori te članovi Prosudbenog povjerenstva.

Dan Europe u gradu Zagrebu kroz oči osnovnoškolaca
Foto: Službene stranice Grada Zagreba

Izvor: Službene stranice Grada Zagreba