Daleka Obala će, 3. studenog 2023. godine, ponovno nastupiti u Tvornici kulture i napraviti veliki tulum u Zagrebu. Ususret velikom koncertu objavili su i novi singl ”Wonderland” izdvojen s Porinom nagrađenog albuma ”Kao sad”.

Daleka Obala – „Wonderland“ (Official Video)

Daleka Obala u rujnu je objavila spot za singl ”Wonderland”, četvrtu pjesmu s albuma ”Kao Sad”, kojim slušatelje i gledatelje u rokerskoj maniri vodi u čaroban svijet mašte i zemlju čudesa inspiriranu Disneyjem. Tekst pjesme potpisuju Boris Hrepić i Zoran Ukić koji je zaslužan i za glazbu, dok su aranžman napravili bubnjar Zoran Ukić, gitarist Boris Hrepić, basist Jadran Vušković, pjevač i saksofonist Jakša Kriletić Jordes te producent Leo Anđelković. Spot je snimljen u režiji Dinka Čvorića Doringa, a objavljen je za izdavačku kuću Dancing Bear.

Daleka Obala – „Di si ti“

Album ”Kao Sad” Daleka je Obala objavila u studenom 2022. godine nakon više od 20 godina duge diskografske pauze. Povratnički je album osvojio srca publike, ali i kritike, a okrunjen je i prestižnom nagradom Porin u kategoriji za Najbolji album rock glazbe.  Album su obilježile i brojne suradnje, od kojih se izdvajaju one s Nenom Belanom, Antonijom Vrgoč, Darkom Bakićem, Silvijom Vargom i Vedranom Križanom.

Daleka Obala – „Nema te“

Znakovito je i to da se ove godine obilježava 30 godina od objave albuma ”Mrlje” (1993.) nastalog u vrijeme rata, na kojemu se nalaze i veliki hitovi: ”Mrlje”, ”Ona zbori”, ”Mojoj Lijepoj”, ”Marica” ili ”Oni nas gađaju”. Energični će Dalmatinci u Tvornici kulture izvesti najveće uspješnice iz kataloga svoje bogate diskografije. Legendarne su pjesme postale rock himnama svih generacija, a Daleka će uz pjesme s aktualnog albuma ”Kao Sad” izvesti i vječne hitove poput ”Četrnaest palmi”, ”Di si ti”, ”Nema te”, ”Tonka”, ”Ruzinavi brod”, ”Lipi dani” ili ”Od mora do mora”.

Daleka Obala – „U reggaeu je spas“ (Official Video)

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 21 euro. U prodaji su i VIP ulaznice po cijeni od 27 eura koje osiguravaju sjedeće mjesto na galeriji Tvornice kulture.