Čitav jedan, gotovo cjeloviti složeni svijet magičnih uspomena  iz djetinjstva izgradio je u svojim ciklusima istaknuti i osobito hvaljeni suvremeni hrvatski likovni umjetnik akademski slikar iz Osijeka Zoran Šimunović.

Od kraja svibnja ove godine  Šimunović se predstavlja impozantnom samostalnom izložbom u ljubljanskoj Galeriji Zala  Pink-Rožnato. Izložba je otvorena do 14.6.2024.

Šimunović je odabrao raznolike formate slika, srednje s nježnom dominantnom pink bojom i velike  s mnoštvom zelenila i niza predmeta koji imaju tajanstveni, mistični karakter davnih dana i prošlih događanja u odrastanju.

Taj bogati svijet ranih dana u životu čovjeka Šimunović evocira s posebnom pozornošću pridajući mu izuzetno značenje, sjećajući se naravno mnoštva lijepih dana, radosnih trenutaka.

Ciklus posvećen odrastanju Zorana Šimunovića nosi karakteristični pečat sklada, sve opće harmonije, vremena u kojem su živjele  igračke, životinje, biljke, ptice, raznovrsni predmeti, tvoreći jednostavni ali vrlo emotivni svijet.

Ta osjećajnost proteže se od najranijih dana i događaja koji su ostali zapamćeni, kontinuirano se uvećavajući, postajući sve snažnija jer na Šimunovićevim slikama u središtu pozornosti su isključivo i samo emocije.

Iznimna snaga bujnog kolorizma ciklusa Pink – Rožnato, nadahnutog stvaralaštva Zorana Šimunovića rezultirala je ovom sjajnom izložbom u ljubljanskoj Galeriji Zala.

                                               Miroslav Pelikan