Neki se zmija panično boje, drugi im dive iz daljine, a treći su toliko oduševljeni njima da ih kod kuće drže kao kućne ljubimce. No, bez obzira na to u koju skupinu ljudi spadate, činjenica je da su zmije životinje koje od davnina fasciniraju ljudski rod zbog čega su često predmet mnogih mitova i simbolike.

U Importanne Galleriji na katu – MEZANINU,  Iblerov trg 10.Izložba je dio projekta  „Čudesan svijet zmija, a za građane je otvorena od 04. travnja do 02. lipnja, svakim danom od 10:00 do 21:00 na mezaninu Importanne Gallerije. Na izložbi će biti izložene neke od najpoznatijih svjetskih zmija poput najveće otrovne zmije na svijetu – Kraljevske kobre. Posjetitelji  će imati priliku pobliže se upoznati i s čuvenim crnim i zelenim mambama, Gabonskom ljuticom, kobrom pljuvačicom, raznim vrstama čegrtuša, pitonima te mnogim drugim vrstama zmija te Gila bradavičarom – jedinom vrstom otrovnog guštera na svijetu. Oni najhrabriji moći će i dotaknuti zmije te u rukama držati neke od neotrovnih.

Projekt „Čudesan svijet zmija“ pokrenuo je 2013. godine s izložbom u Zagrebu pasionirani uzgajivač zmija Neven Vrbanić, ujedno vlasnik ove jedinstvene zbirke zmija. Od tada do danas izložba se održava svake godine i ukupno ju je vidjelo preko 50.000 ljudi. Riječ je o jednoj od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi, a njezin je cilj približiti ljudima ova fascinantna i često krivo shvaćena bića i educirati javnost.