Nakon prepune ovogodišnje zagrebačke Arene i valentinovskog koncerta ‘Tamo gdje ljubav počinje’ te američko-kanadske turneje ‘Od srca do srca’, Crvena jabuka u sklopu turneje 2024. dolazi i u veliku dvoranu Gripe u Splitu!

Koncert je najavljen za 10. veljače 2024., što ga ujedno čini sada već tradicionalnim valentinovskim koncertom benda, a što je pak odlična prilika da i starije i mlađe generacije zaljubljenih taj dan uživaju u nekim od najljepših ljubavnih pjesama ovih prostora. Upravo po jednoj od takvih – ‘Da nije ljubavi’ – koncert je dobio i ime.

Zanimljivo, upravo za Split članove benda vežu posebne emocije i sami počeci djelovanja. Naime, 1987. ondje je snimana druga po redu ploča ‘Za sve ove godine’, nastala u spomen preminulim članovima benda Aljoši Buhi i Draženu Ričlu. Ploča je postigla zlatnu i dijamantnu tiražu, u to vrijeme bez ikakve koncertne i medijske promocije.

Sada, 37 godina poslije, Crvena jabuka će splitskoj publici izvesti i neke od najvećih hitova upravo s te ploče, poput ‘Tugo nesrećo’, ‘Uzmi me kad hoćeš ti’, ‘Umrijet ću noćas od ljepote’, ali i proći kroz retrospektivu svih svojih najvećih hitova, poput ‘Stižu me sjećanja’, ‘To mi radi’, ‘Nekako s proljeća’, ‘Volio bih da si tu’, ‘Tuga, ti i ja’, ‘Ne dam da ovaj osjećaj ode’, ‘Sanjam te’ i mnogih drugih.

Ulaznice za koncert ovog kultnog benda, uz koji su odrasle mnoge generacije, dostupne su putem sustava Entrio.

Foto: Marina Pešić