One male stvari nakon polusna nova su predstava mladog nezavisnog Empiria teatra nastala prema tekstu autorice Dine Vukelić u režiji Ive Srnec Hamer koja se tematski i estetski nastavlja na njihovu uspješnu monodramu Digitalno sama. Upućena prvenstveno generaciji Z, ova predstava na crnohumoran se način poigrava s polubudnim stanjima i nesanicom mladih ljudi uhvaćenih u vlastitim egzistencijalnim brigama, sumnjama, virtualnim ovisnostima i žudnjama.

Povezani kronotopom noći ili boljkom nesanice, studenti i srednjoškolci koji (polu)sneno tumaraju kroz radnju predstave zajednički dijele teret društvene izolacije i usamljenosti, te se u nedostatku mogućnosti ostvarenja dijaloga sa svojom okolinom upuštaju u konverzaciju s vlastitim intrinsičnim mislima….

U predstavi igra četvero perspektivnih glumaca/ica mlade generacije Damian Humski, Ema Šunde, Dorotea Ilečić Sever i Andrija Nazlić koji/e su u ovom procesu nadogradili/e tekst za izvedbu vlastitim materijalima, sudjelujući kao ravnopravni/e sukreatori/ce ove predstave.

Kostimografiju predstave, uz asistenta Luku Ščrbaka, potpisuje Tina Spahija, scenografiju Sara Haas, a za scenski je pokret zadužena Anna Javoran. Glazbu je skladala i pripremila Linda Uran, a videoprojekcije Sara Haas i Marko Milovac. Dizajn plakat povjeren je Filipu Milkoviću, kao i fotografije iz predstave, dok je teorijsku podršku pružila Dora Golub.

Repriza premijere će se održati 14. lipnja s početkom u 20 sati na Sceni Ribnjak, za koju se ulaznice mogu kupiti online https://core-event.co/events/empiria-teatar-one-male-stvari-nakon-polusna-33fc/ i na blagajni Centra mladih Ribnjak.