Mnogi turisti se prilikom putovanja u neku svjetsku metropolu odluče na korištenje turističke kartice koja im pritom omogućuje brojne pogodnosti i popuste na sadržaje kao što su gradski muzeji, restorani, dućani, uslužne djelatnosti, besplatan gradski prijevoz i ostalo.

Slična, standardna kartica postoji i u Zagrebu, a uz to gotovo već dvije godine postoji i CityPal, projekt mladih entuzijasta koji žele dodatno istaknuti mogućnosti koje Zagreb pruža mlađim turistima. Uz turistički portal www.citypal.me i tiskani vodič, ekipa iz CityPala uspješno spaja turiste koje dolaze u Zagreb s poslovnim subjektima kojima su ti turisti ciljna skupina. Najnoviji iskorak je CityPal Zagreb Card, kartica koja turistima donosi još više pogodnosti i specijalne ponude na više od 50 mjesta u gradu.

Kartica omogućuje korisnicima razne uštede, poput besplatnog ulaza u noćne klubove, popuste na hranu i piće u restoranima, barovima, klubovima, popuste na ulaznice za muzeje te kupnju u suvenirnicama i dućanima. Ujedno omogućuje mladim turistima popuste na taxi prijevoz i najam bicikala, kao i na razne izlete po Zagrebu i okolici. Iznos uštede s ovom karticom nije zanemariv – njenim korištenjem posjetitelji Zagreba mogu uštedjeti oko 150 eura odnosno preko 1.100 kuna.

CP1

Ideja projekta CityPal je približiti stranim, prvenstveno mlađim turistima, ponudu grada Zagreba na nov, zabavan i zanimljiv način. Na našem webu može se naći preko 150 raznih mjesta u gradu, a svako od njih je posebno obrađeno te, uz opis na engleskom jeziku, sadrži fotografije i osnovne informacije. U CityPal Zagreb Card ponudi trenutno imamo 12 restorana, 10 kafića, 4 noćna kluba, 9 ponuda za izlete i razgledavanje grada, 13 mjesta za šoping i zabavu te Eko-taxi, Rent-a-bike i Uber, a ponudu i dalje kontinuirano širimo“, izjavio je Željko Gobac, jedan od osnivača CityPal-a.

Lokalne preporuke su ono što svaki turist i putnik traži kada dođe u novi grad, stoga je cilj CityPal-a razviti sveobuhvatni turistički vodič lokalaca grada Zagreba. Na webu, koji dosad bilježi više od 100 000 posjeta, može se pročitati i blog putem kojeg se redovito promoviraju brojne zanimljivosti te glazbeni, gastro i kulturni događaji i festivali u Zagrebu. Osim weba, turistima su na raspolaganju i mjesečni džepni letci podijeljeni u četiri kategorije: restorani, klubovi i kafići, razgledavanje i izleti te šoping i zabava.

Smatramo da se Zagreb može bolje i lakše upoznati uz lokalne preporuke, druženje s domaćim ljudima te popuste koje nudi naša kartica. Uz CityPal karticu lakše je i jednostavnije opustiti se na putovanju, a zaista široka ponuda koju kartica obuhvaća pomaže i promociji lokalnih turističkih objekata i ponuda“, zaključuje Gobac.

CityPal Zagreb Card u prodaji je od ovog mjeseca na desetak lokacija, a do ljeta se planira i mogućnost online kupovine kartica koje će biti dostupne u četiri varijante. Najjeftinija iznosi 75 kuna te omogućuje povoljniju zabavu u Zagrebu u trajanju od 24 sata, dok ona najskuplja za samo 150 kuna omogućuje čak tjedan dana pogodnosti i popusta diljem Zagreba.

Zagreb iz godine u godinu bilježi porast posjeta i noćenja pa marljiva ekipa CityPala već smišlja nove sadržaje, tematske rute i svakodnevna događanja za bolji doživljaj grada, a nadaju se i novim partnerima te širenju distribucijske mreže.