Jutros su predstavnici medija u Splitu imali priliku doživjeti prvi ScreenX, inovativni kino format koji gledateljima omogućuje sasvim jedinstven doživljaj. ScreenX je od danas  ekskluzivno otvoren u CineStaru Mall of Split te uz  4DX dvoranu, čini ponudu najvećeg kina u Dalmaciji još atraktivnijom  a multipleks ovim dodatno  potvrđuje svoju poziciju jednog od najopremljenijih u Hrvatskoj.  Filmove ćete u Splitu od sada moći gledati u ScreenX-u na panoramski način uz 270 stupnjeva slike koja se pojavljuje na ključnim dijelovima filma, što iskustvo gledanja čini još intenzivnijim, a kino doživljaj diže na jedan viši nivo. Ovo je prvi takav u Hrvatskoj, ali iz CineStara najavljuju i Zagreb u 2024.

ScreenX donosi novi nivo pripovijedanja filmskoj publici, a jutros su, na svečanom predstavljanju, osim cijenjenih predstavnika medija prisustvovala i neka poznata imena kao što su Anamarija Asanović, Anđela i Vedran Šimunović, Horvat Čagalj, Ana i Lucija Zaninović, Barbara Kurtović, Petra Kero i mnogi drugi.

Prije projekcije filma „Napoleon“ redatelja Ridleyja Scotta, koji će svoju punu snagu doživjeti upravo u premium formatima kao što je ScreenX, publika je mogla iskusiti svu raskoš formata pomno biranim trailerima, a prisutnima su se obratili i predstavnici CineStara.

„Ovo je prvo “kino bez granica” u Hrvatskoj“ – istaknuo je direktor odjela projekcije Blitz-CineStara, Zvonimir Mihaljević i dodao: „Tehnologija iz godine u godinu ide korak naprijed, a CineStar kina vjerno prate sve svjetske novitete i upravo vam u Split donosimo onaj najbolji, ScreenX. Obitelj ScreenX-a sad broji 69 zemalja. Konstantno ulažemo u inovacije zbog posjetitelja, a naš rad i trud su, osim od strane publike, prepoznati  i od strane struke, na čemu smo posebno zahvalni. One koje zanima tehnologija, zanimati će i da se za potrebe projekcije na panoramski način, u ovom formatu koristi više dodatnih projektora, uključujući one na stropu dvorane. Tako scene zauzimaju veći dio vidnog polja koje osvaja publiku kroz uvećanu perspektivu i s više vizualnog sadržaja. Osim proširenog platna i dodatnih projektora,  dvoranom su strateški postavljeni i audio sistemi i zvučnici za još bolji auditivni doživljaj.“

Osim Marvela koje možete pogledati u ovom formatu, od 23. studenog na redovnom programu  kina je povijesno akcijski spektakl Ridleya Scotta “Napoleon”; upravo za taj film neke od posjetitelja ScreenX-a očekuju i posebni pokloni sve do 26. studenog. Od srijede, 6. prosinca, pretpremijerno doživite čudesni blagdanski obiteljski film “Wonka” s Timothée Chalametom u glavnoj ulozi, a od 21. prosinca u ScreenX dolazi “Aquaman i izgubljeno kraljevstvo” – nastavak jednog od najuspješnijih DC filmova svih vremena.

Više informacija o formatu, kao i ulaznice možete pronaći na blagajni kina ili online na  cinestarcinemas.hr