CineFest ljetni specijal CineStarov je mini filmski festival u periodu od 23. do 29. srpnja koji će prikazati 5 filmova s najvećih svjetskih festivala. U CineStaru Zagreb (Branimir centar), Osijek i Rijeka moći ćete pogledati filmove Dheepan (Zlatna palma 2015.), Raj, Ti si isto ružan, Taxi i Hodočasnik – Najbolja priča Paula Coelha u distribuciji 2i Filma.

Dheepan

Ljubitelji odličnih filmskih uradaka imat će priliku vidjeti filmove koji još nisu krenuli u redovnu hrvatsku pa i svjetsku kino distribuciju, ali su zasjali na najvećim svjetskim festivalima. Svakako među prvima od 5 ponuđenih filmskih naslova treba istaknuti Dheepan, snažnu priču koja je osvojila Zlatnu palmu 2015, glavnu nagradu na 68. međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu. Priča o Tamilskom tigru, borcu za slobodu, koji traži privremeni azil u Europi, radikalni je i zadivljujući film, koji u potpunosti mijenja konvencionalno razmišljanje o imigrantima.

Raj

Francuska fiktivna biografska priča o tinejdžeru Paulu i underground sceni ranih devedesetih u Parizu. Paul je zajedno sa svojim prijateljem formirao DJ kolektiv. Ubrzo su obojica pronašli svoju publiku i ušli u vrtlog seksa, droge i beskrajne glazbe. U filmu se Paul susreo i s Thomasom Bangalterom, budućim članom Daft Punka te i kao i on postaje jedan od nositelja French Toucha, francuske elektro scene koja će osvojiti čitav svijet.

Ti si isto ružan

Suptilno vođena emotivna priča smještena je u predivnim irskim pejzažima i kombinira nadu i beznađe, ljubav i nerazumijevanje te mnoge druge suprotnosti. Film prikazuje odnos ujaka i njegove nećakinje koji su započeli kao stranci da bi s vremenom uspostavili prisniji odnos. Ovaj film posebna je refleksija na to koliko je važno povjerenje i istina u svakom odnosu, a sam naslov Ti si isto ružan vrlo vješto prikazuje njegov smisao za humor.

Taxi

Dovoljno je reći da je osvojio Zlatnog medvjeda za najbolji film 65. Berlinskog festivala. Ovo je drugi ilegalno snimljen film poznatog iranskog redatelja Jafara Panahija kojem je iranska vlada zabranila snimanje filmova. Radnja prati žuti taxi kroz živahne i slikovite ulice Teherana. Raznovrsni klijenti ulaze u taxi, svako na svoj način odgovara na pitanja u razgovoru s vozačem koji nije nitko drugi do redatelja Janafa Panahija. Njegova kamera smještena je na kontrolnu ploču auta i uspjela je uhvatiti pravi duh iranskog društva kroz komične i dramatične vožnje.

Hodočasnik – Najbolja priča Paola Coehla

Hodočasnik – Najbolja priča Paula Coelha pokazuje nevjerojatan i istinit životni put Paula Coelha, pisca čije priče obožavaju milijuni ljudi. Najveću inspiraciju Paulo Coelho crpio je iz vlastitog života, a najveću slavu stekao je s Alkemičarom. Iako je poznata ličnost, malo tko zna da je eksperimentirao s drogama, pokušao samoubojstvo, koketirao s magijom, proširio Rock and Roll diljem Brazila, proživio ljubavne uspone i padove, ali nikad nije odustajao od svog najvećeg sna da postane svjetski priznat pisac.

Raspored projekcija pogledajte OVDJE.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here