Cibonin toranj, jedna od najviših zgrada u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj, nalazi se  na križanju Savske ceste i Kranjčevićeve ulice, na trgu Dražena Petrovića. Taj je košarkaš iz Šibenika nizao uspjehe kao igrač tamošnje Šibenke, a kasnije zagrebačke Cibone, Real Madrida, Portland Trail Blazersa, New Jersey Netsa te Hrvatske reprezentacije. Cibonin je toranj ime dobio po sponzoru, prehrambenom konzorciju i košarkaškom klubu dvorane, dok je u narodu uobičajen naziv „Mirkova cigara“, prema  košarkaškom treneru Mirku Novoselu.

U prizemlju nebodera spojenim s prvim katom od 2006. godine nalazi se Muzej Dražena Petrovića. Tamo su i prodavaonice, restorani s brzom hranom te košarkaška dvorana u kojoj se tijekom godine održavaju različiti koncerti, manifestacije.  Košarkaški klub Cibona  u toj dvorani igra domaće utakmice od 1993. godine. U ovom se sportsko-poslovnom centru nalazi niz ureda, poslovnih prostora i umjetničkih postava.

Neboder je izgrađen 1987. povodom održavanja Ljetne univerzijade nekadašnje Jugoslavije u Zagrebu. Projektirali su ga Marijan Hržić, Borislav Šerbetić i Ivan Piteša. Od 2000. godine Cibonin je toranj sjedište najveće hrvatske privatne kompanije Agrokor, koja danas zauzima većinu katova nebodera.

Ispod Cibonina tornja je noćni klub i lounge bar Shamballa, čiji je ambijent inspiriran davnim istočnjačkim kulturama. Glazbene programe odabiru renomirani glazbeni stručnjaci, ugošćuju se najpoznatija svjetska imena elektroničke glazbene scene.

Osim što se nalazi pored dviju tramvajskih postaja, u neposrednoj blizini Cibonina tornja je Tehnički muzej s nekoliko odjela, primjerice Vatrogastvo, Rudarstvo, tehnologija i nafta, Zemljomjerstvo, katastar, Astronautika s planetarijem, Transformacija energije, Kabinet Nikole Tesla, Promet itd.

U blizini Cibonina tornja je i Studentski centar u sklopu kojeg su Teatar &TD, Galerija te Multimedijalni centar.