Emotivni Gala koncert Četiri Tenora i prijatelji oduševio je posjetitelje rasprodanog Lisinskog. Povodom obilježavanja 50. obljetnice Hrvatske lige protiv raka, nezaboravno glazbeno putovanje, otvorila su Četiri Tenora pjesmom Grande amore. Na uzbudljivom Gala koncertu predstavili su i svoj prvi zajednički single Pričaj mi, a najljepši glazbeni stihovi uz pratnju orkestra ostat će zapamćeni u prekrasnom sjećanju više od 1800 posjetitelja.

Posljednjih 50 godina Liga se bori protiv ove opake bolesti. Svojim djelovanjem udarila je temelje suvremenoj hrvatskoj onkologiji. Ovim koncertom šaljemo poruku solidarnosti i zajedništva koji su nam danas potrebniji no ikad. Vjerujem da je ovaj koncert u svima nama pobudio pozitivne emocije i ljekoviti učinak koji nam je svima potreban!” – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka i dodao: “Nažalost zloćudnih je bolesti sve više, tako da će potreba za ovom humanitarnom udrugom koja osvješćuje građane o potrebi ranog otkrivanja zloćudnih bolesti itekako imati sve veće značenje!

FPF_0374

Tenorima Đaniju Stipaničevu, Marku Pecotiću, Marku Škugoru i Vladimiru Gariću pridružile su se gošće koncerta Nina Badrić, Radojka Šverko, Zorica Kondža koja je nastupila u pratnji supruga Joška Banova te Arijana Giglijani – Phillip. Glazbeno putovanje različitim žanrovima trajalo je više od dva sata, a ovacije i nasmiješena lica oduševljene publike najljepši su poklon i dodatan vjetar u leđa za pedesetogodišnji naporan rad i trud Hrvatske lige protiv raka.

Gala koncertu prisustvovali su i visoki državni dužnosnici među kojima su izaslanik Predsjednice RH dr.sc. Tomislav Madžar, izaslanica Predsjednika Vlade RH, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić, ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar uprave dr.sc. Ivan Kovačić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović i drugi.

Koncert Četiri Tenora i prijatelji održao se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Vlade Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba. Prihod od koncerta u cijelosti je namijenjen nadolazećim aktivnostima Hrvatske lige za borbu protiv raka koja se već pet desetljeća svim sredstvima bori protiv jedne od najsmrtonosnijih bolesti današnjice.