Početna Koncerti Carmina Burana na otvorenom u povodu Dana grada Zagreba

Carmina Burana na otvorenom u povodu Dana grada Zagreba

Nakon grandioznih koncerata Zagrebačke filharmonije u povodu Dana grada Zagreba proteklih godina, na zagrebačkim fontanama i na Tomislavcu, uoči Dana branitelja ovogodišnji će se koncert održati u Parku dr. Franje Tuđmana. Revitalizacija ovog parka, kao i oživljavanje mnogobrojnih atraktivnih gradskih lokacija raznovrsnim programima, postali su stalan dio kulturne ponude i tradicije kako za građane, tako i za mnogobrojne turiste i posjetitelje Zagreba.

Zagrebačka filharmonija za ovu je prigodu pripremila posebnu glazbenu poslasticu – na koncertu u subotu, 30. svibnja, izvest će glasovitu Carminu Buranu Carla Orffa. Orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnog mladog dirigenta Vetona Marevcija uz sopranisticu Antoniu Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića te zborove “Ivan Goran Kovačić”, Zvjezdice, Dječji operni zbor i zbor Muzičke akademije u Zagrebu. Bit će to događaj od posebne važnosti, osobito u svijetlu ulaska grada Zagreba u drugi krug prestižnog natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Ulaz na koncert je slobodan za sve posjetitelje, a u slučaju kiše koncert će se, u istom terminu, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

proslava dana grada zagreba