Po─Źetna Video Carlsberg predstavio jedinstvenu verziju skulpture Male sirene

Carlsberg predstavio jedinstvenu verziju skulpture Male sirene

Carlsberg je predstavio jedinstvenu verziju skulpture Male sirene napravljenu u cijelosti od svojih novih Snap Pack limenki ÔÇô inovacije u pakiranju koja uklanja potrebu za plasti─Źnim omotima i eliminirati ─çe 1.200 tona plasti─Źnog otpada godi┼ínje. Na okupu je dr┼żi ljepilo, jednako kao i Snap Pack limenke, a konstrukcija sirene utjelovljuje Carlsbergovu namjeru da proizvodi pivo koje ne samo da ima sjajan okus, ve─ç je i bolje za okoli┼í.

Tri metra visoka, nova instalacija okru┼żena je plimom 137 kilograma plastike ÔÇô koja predstavlja koli─Źinu plastike koju ─çe Carlsberg smanjiti svaki sat zahvaljuju─çi Snap Packu. Prvi put kori┼ítena u pivskoj industriji, ova inovacija smanjiti ─çe koli─Źinu plastike kori┼ítenu u tradicionalnim multipackovima za 76 posto.

Usko povezana s Carlsbergom, originalna skulptura Male sirene bila je naru─Źena od strane Carla Jacobsena. Sin osniva─Źa kompanije naru─Źio ju je 1913. godine kao poklon stanovnicima Kopenhagena.

Simon Boas Hoffmeyer, direktor odr┼żivosti u Carlsberg Grupi, obja┼ínjava: ‘Dokazuju─çi da odr┼żivo pakiranje ne mora biti bajka, Snap Pack je najnovija u seriji inovacija u Carlsbergu. Nadogra─Ĺuju─çi na┼í program odr┼żivosti, Zajedno prema NULA, ovo je na┼ía prva velika inicijativa koja ─çe direktno dotaknuti ljude koji vole Carlsberg. U kona─Źnici, proizvodimo sjajno pivo, ali tako─Ĺer prepoznajemo svoju odgovornost da poslujemo odr┼żivo i da uvijek te┼żimo boljem. Snap Pack je izvrstan na oba na─Źina: daje potro┼ía─Źima mogu─çnost da u┼żivaju u vjerojatno najboljem pivu na svijetu, ali tako─Ĺer i pivu koje je bolje za okoli┼í.’

Druge inovacije koje su danas tako─Ĺer najavljene uklju─Źuju specijalne tinte na etiketama koje pobolj┼íavaju mogu─çnost recikliranja kao i pobolj┼íane ─Źepove koji uklanjaju kisik iz boca kako bi pivo dulje imalo svje┼żi okus.

Otkad je Jacob Christian Jacobsen 1847. osnovao Carlsberg, tvrtka je u konstantnoj potrazi za savr┼íenstvom ÔÇô putovanje je to zapo─Źeto od strane osniva─Źa i nastavlja se i danas. Od otkri─ça na─Źina da se pro─Źisti kvasac i proizvede bolje pivo; sve do osmi┼íljavanja pH skale, novi Snap Pack je samo jo┼í jedan primjer nastojanja kompanije da prona─Ĺe na─Źin da vjerojatno najbolje pivo na svijetu u─Źini jo┼í boljim.

Alice Eriksen, unuka kipara koji je izradio originalnu skulpturu Male Sirene, Edvarda Eriksena, otkrila je instalaciju javnosti. Konstrukciju izra─Ĺenu od limenki javnost ─çe mo─çi razgledati u Carlsbergovom centru za posjetitelje u Kopenhagenu od petka.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here