Početna Događanja Čari Indije

    Čari Indije

    Čari Indije – naziv je programa kroz koji će posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba u subotu, 2. srpnja, moći upoznati čudesnu zemlju smještenu na Indijskom potkontinentu.

    Šarolik program, nadahnut bogatom indijskom kulturom, posjetitelje očekuje od 10 do 17 sati.

    U suradnji s Veleposlanstvom Indije i Indijskim kulturnim centrom edukatori Vrta pripremili su mnoštvo edukativnih sadržaja prilagođenih posjetiteljima svih dobi. Zaljubljenici u gastronomiju moći će upoznati egzotične okuse i mirise, a kreativci jedinstvene motive koji se otiskuju na čarobne indijske tkanine. Bit će tu i tetoviranje kanom te igra za čiju je podlogu uzet zemljovid Indije.

    Poseban naglasak stavljen je na faunu zemlje razvijene u dolini Inda čiji su najponosniji predstavnici u Maksimiru paunovi i hanumanovi languri. Potonji su ime dobili po Hanumanu, bogu u liku majmuna, pa ih se u Indiji smatra svetim životinjama. Iako vole život u prirodi – od travnjaka do planina, drag im je i suživot s ljudima. U Indiji nastanjuju hramove i gradove, a zbog posebnog religijskog statusa čak i kad pustoše nasade, kradu hranu ili rade neku drugu štetu, Indijci ih ostavljaju na miru.