CAMPHrvatski i njemački umjetnici s područja eksperimantalnog zvuka i vizualnih umjetnosti predstavit će glazbene, zvučne i svjetlosne performanse na međunarodnom festivalu za vizualnu glazbu CAMP 2011. (Creative Art and Music Project) sutra i prekosutra (11. i 12. lipnja).

Osmo izdanje njemačkog interaktivno-istraživačkog laboratorija CAMP festivala, nakon Njemačke i Portugala ove se godine prvi put održava u Zagrebu, u Pogonu Jedinstvo i Klubu Močvara te okuplja niz međunarodno priznatih umjetnika koji se bave glazbom i zvukom, videom, instalacijama, svjetlom i novim medijima.

Na festivalu sudjeluje četrnaest hrvatskih i njemačkih umjetnika koji se bave eksperimentalnim zvukom i vizualnim umjetnostima, a zajednički rad stvoren je u “kolaboraciji”, odnosno, radionicama održanima nekoliko dana prije predstavljanja u Pogonu Jedinstvo.

CAMPDomaći i inozemni umjetnici publici će pružiti jedinstveni uvid u umjetničko područje vizualne glazbe, ali i u sam suradnički proces nastanka radova te razvoja i realizacije ideja, kazala je kustosica Kontejnera Olga Majcen. Napomenula je kako su se neki od umjetnika po prvi puta susreli te je važno kako će se suradnja odvijati i kako će se tko izboriti za svoju umjetničku politiku.

Na festivalu sudjeluju hrvatski umjetnici Antun Božičević, Ana Hušman, Damir Bartol Indoš, Ivan Marušić Klif, Martina Mezak te Davor Sanvincenti, a od njemačkih Fried Daehn, Axel Hanfreich, Max Hattler, Joerg Kallinich, Mark Lorenz Kysela, Thomas Maos, Phillipp Rahlenbeck te Kurt Laurenz Theinert.

Publiku će dočekati puno zabave, performansi, vizualna iskustva, izvedbe na klasičnim i najsuvremenijim instrumentima, ali i onima originalnim, donesenim baš za ovu priliku, kazala je Majcen.