”Političke elite uspjele su uništiti u Hrvatskoj sve što se moglo” istaknuo je u svom programskom govoru Radimir Čačić, na 11. Saboru Hrvatske narodne stranke.

Prvi potpredsjednik Vlade rekao je kako trošimo dva puta više nego što proizvodimo, te da nema sumnje da će cijene energenata ići samo prema gore.

”Šanse su pred nama, a opasnosti su ogromne. Tragična činjenica da smo živjeli na dug eksplodirala je i u tri godine dug je narastao za 50 posto. Rezali su budućnost” poručio je Čačić.

Ono što najviše brine predsjednika HNS-a jest 2012. godina, u kojoj Vlada mora prepoznati gdje su te stotine malih projekata koji će aktivirati hrvatsko gospodarstvo i otvoriti vrata velikim projektima i investicijama.


Gospodarski rast u kasnijim godinama za Čačića uopće nije upitan. ”Imamo apsolutne partnere za rast. Država mora pripremiti projekte koji će privući privatni kapital” tvrdi Čačić, stavljajući naglasak na akumulaciju stranog kapitala.

Vesna Pusić se u svom programskom govoru osvrnula na gubitak općih vrijednosti u našem društvu.


”Svrha Hrvatske narodne stranke nije u ostvarivanju vlastitih interesa” kaže Pusić, dodajući kako se oni daleko brže mogu ostvariti na druge načine, ”već u okupljanju građana različitog obrazovanja, dobi i regionalne pripadnosti, ali s istim temeljnim vrijednostima, u želji za političkim djelovanjem na dobrobit vlastite zemlje”.