U intimnoj atmosferi Kluba kazališta Komedija (bivši prostor kluba Kontesa) uz podršku obitelji, prijatelja, suradnika i brojnih zaljubljenika u jazz glazbu, zagrebačkoj publici predstavljen je album „New Horizons“ Zvonimira Radišića. Mladi Riječanin je pet godina stvarao sedam skladbi koje su sinoć oduševile sve okupljene, a koje je izveo Zvonimir Radišić Trio, odnosno, Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari.

Gošće na predstavljanju albuma bile su članice gudačkog kvarteta Vortex Strings koje su ujedno i gošće na albumu što je doprinijelo da „New Horizons“ u glazbenom smislu bude uhu savršen spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja.

Koliko god puta nastupao i izvodio neku skladbu, uvijek imam veliku odgovornost i svojevrsnu obvezu publici dati najboljeg sebe jer vjerujem da je glazba onaj dio naših života koji nam, barem nakratko, daje mogućnost u mislima otići na neka druga mjesta i neka druga vremena. Naravno, kad izvodite svoje skladbe posebno ste emotivni pa mi je večer predstavljanja vlastitog i to prvog albuma neizmjerno važna i posebna. Album je nastajao dugo jer sam htio da svaka nota bude na svom mjestu, nadam se da je to publika i prepoznala“, izjavio je Zvonimir Radišić.

Tomislav Jelinčić, Ana Brdarić Boljat, Damira Gregoret i Adrian DeVrgna

Da je riječ o albumu koji predstavlja jedno od boljih izdanja jazz glazbe u Hrvatskoj, potvrđuju i komentari glazbenih stručnjaka koji su došli podržati mladog gitarista i aranžera. Glazbeni kritičar Hrvoje Horvat obratio se okupljenima davši kratak osvrt na album te je istaknuo da je, ako je glazbu uopće moguće mjeriti, album „New Horizons“ jedan od deset najboljih albuma u prošloj godini, dodavši da s nestrpljenjem očekuje sljedeće Radišićeve albume.

Mi stariji s vremena na vrijeme uočimo nekoga kome treba dati podršku i tko vrijedi, nekad čak i budemo malo ljubomorni na njih jer su tako mladi, a već su bolji. Zvone je jedan od njih“, poručio je skladatelj i glazbeni producent Nikša Bratoš.

Ana Radišić

Na promociji albuma koji najavljuje da se od mladog glazbenika i aranžera može očekivati još itekako dojmljivih skladbi, uživali su i brojni poznati poput Zdenke Kovačiček, Damira Kedže, Tomislava Jelinčića, Ane Brdarić Boljat, Damire Gregoret, Adriana DeVrgne, Antonele Đinđić, Marka Kutlića, Edine Pršić Babić, Mire Lesića, Tomislava Modrića, Lare Antić Prskalo i Hrvoja Prskalo, Antonelle Malis, Filipa Pavica, Lele Kaplowitz, Brune Matiać, Ivana Kapeca te sestre Ane Radišić.

Album „New Horizons“ osim u CD varijanti izašao je i u blue-ray varijanti, a može se kupiti u prodavaonicama Croatia Recordsa u čijem je studiju album i audiovizualno snimljen.

Foto: Bojan Zibar