Svi ljubitelji dobrog funka, hip hopa i soul jazza doći će na svoje 12. ožujka kada će u Zagrebu nastupiti Breakestra, jedan od najboljih funk sastava na svijetu. Ove losanđeleske majstore funka često epitetiraju kao plesne, energične i zabavne, a oni sa svakim svojim nastupom pokažu i zašto. Zagrebački koncert Breakestre održat će se u Vip clubu, s početkom u 22 sata.

Breakestra je glazbeni projekt Milesa “Music Man” Tacketta, nastao iz ljubavi prema zlatnom dobu hip hopa kasnih 80-ih / ranih 90-ih i fascinacije starim semplovima koji su začinili kultna izdanja tog vremena. Producent, aranžer, tekstopisac i multi-instrumentalist Tackett, promatrajući DJ-e poput Cut Chemista i Mixmaster Wolfa kako cut up-aju hip hop, funk i breaks, odlučio je osnovati kolektiv glazbenika koji to mogu svirati live, ali uz zadržavanje istog zvuka i emocije. Tako je 1997. godine nastala Breakestra.

U posljednjih deset godina Breakestra se prometnula u jedan od najboljih funk kolektiva na svijetu. Nakon objavljivanja singla “Getcho Soul Togetha” 1999. godine i dva albuma pretežno s coverima i semplovima, Breakestra 2005. izdaje album s originalnim snimkama “Hit the Floor”. Vraćaju se 2009. s dugo iščekivanim materijalom koji istražuje cijeli spektar funka “Dusk Till Dawn”, a na kojem gostuju Chali 2na, preminuli DJ Dusk i soul vokalistica Afrodyete.

Ulaznice će se moći kupiti od utorka, 28. veljače, po pretprodajnoj cijeni od 100 kn u Aquarius CD Shopu (Varšavska 11) i Vip clubu. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 120 kn.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here