Božidar Jancetić (26), poznatiji kao Boboy, već je koju godina na našoj glazbenoj sceni, a širu javnost je zainteresirao svojim prvim poznatim singlom Poziv u pomoć.

Sa 17 godina je ostao u invalidskim kolicima nakon prometne nesreće što ga nije spriječilo da završi trgovačku školu i paralelno glazbenu školu Ivana Zajca za Harmoniku te se probije svojom velikom ljubavi, glazbom, na našu scenu.

Prije nešto više od godinu dana smo već pričali, reci nam sada što se sve dogodilo, promijenilo u ovo vrijeme?

Eto, prošla je godina dana, a za to vrijeme sam razrađivao planove oko novih stvari, nove pjesme Gubim najbolje, koja je nedavno izašla te sam autor teksta i glazbe.

Mogu reći da mi je glazbeni put bio otkrivanje samog sebe i koliko zapravo vrijedim. U počecima nisam baš razmišljao da ću biti ovdje gdje jesam danas i koliko će se stvari i želje ostvariti, no shvatio sam da ljudi prepoznaju ono što radim. To mi je, naravno, dalo još veću motivaciju da napredujem u glazbenom smislu.

Izdaješ nove singlove, što sve pripremaš u budućnosti? Možda album, turneju, veće koncerte ili neke suradnje?

Trenutno su u planu sing po sing, naravno uz popraćeni spot. Nastojim „zaraziti“ publiku pjesmom po pjesmom, a vidim da su zapažene i dobro prihvaćene. Kao svaki glazbenik težim i albumu te većim nastupim i koncertima, ali kada bude pravo vrijeme za te korake.

bj_1

Već si spomenuo da se u slobodno vrijeme baviš košarkom. Jel li još uvijek aktualna i koliko ti je uopće važno vježbanje, sport, kao osobi s invaliditetom?

Košarkom se bavim čim uhvatim priliku, mogu reći da mi je ona više hobi uz glazbu. Naime, sport mi je jako bitan, to mi je dobra zamjena za rehabilitaciju, a nakon toga se uvijek osjećam bolje.

S obzirom da si već neko vrijeme na sceni, surađuješ s medijima, možeš li podvući crtu i iskreno nam reći kako mediji pristupaju tebi i trebaju li što promijeniti općenito u odnosu prema osobama s invaliditetom?

Mediji za sada postupaju korektno. Mislim da medijska pažnja za uspješne sportaše, glazbenike, uspješne osobe s invaliditetom što god da one rade i postižu dobre rezultate, medijska pažnja može biti samo dodatan motiv i po meni samo veliki plus.

Za kraj, koji su ti ciljevi u daljoj budućnosti, kako izgleda tvoj petogodišnji plan?

Ciljevi u daljnjoj budućnosti su stvarati dobru glazbu, raditi što više nastupa, koncerata, širiti se na tržište lijepe naše, a i šire.

Anja Mihaljević