“Orkestar s dušom” Zagrebački orkestar mladih u ponedjeljak 25.04. priprema “posve drukčiji koncert” i u dvorani Vatroslava Lisinskog ugošćuje dvojac vrhunskih jazz glazbenika nove generacije – Bow vs Plectrum!

Bow vs Plectrum ili Gudalo protiv trzalice nova je glazbena senzacija naše glazbene scene, a iza ovog intrigantnog naslova kriju se prvorazredni jazz glazbenici – Tihomir Hojsak i Filip Novosel.

Novosel & Hojsak pišu i sviraju uzbudljivi fusion stilova od etna do jazza, a nesvakidašnji zvuk banda temelje na ideji suprotstavljanja i spajanja vlastitih instrumenata, kontrabasa sviranog gudalom (Bow) i posve neobično – tambure svirane nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom (Plectrum). Rezultat su originalne kompozicije i u konceptu i u zvuku kao jedinstvena pojava na jazz i world music sceni!

Nove kompozicije uzbudljivog glazbenog dvojca dobit će posve novo ruho u ponedjeljak 25.4. kada ćemo ih čuti premijerno uz Zagrebački orkestar mladih pod vodstvom maestra Igora Tatarevića.

Stoga u ponedjeljak 25.4. – točno u 20:00 sati – zakazujemo dvoboj Novosela i Hojsaka uz ZOM i Tatarevića u Maloj dvorani Lisinski.

Tko doživi – pričat će. A tko propusti – požalit će!

Ulaznice po cijeni od 55 kn (35 kn za studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom) osigurajte na vrijeme na blagajni Lisinski ili ulaznice.hr.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here