U petak, 24. ožujka 2023. godine, u Tvornicu kulture dolazi BOSStria, hvaljeni tribute bend Bruceu Springsteenu & The E Street Bandu. Sedmeročlani austrijski bend svojim će uvježbanim izvedbama publici prenijeti glazbu i energiju obožavanog i jedinstvenog The Bossa.

BOSStria – Bruce Springsteen & the E-Street Band Tribute (Austria)

https://www.youtube.com/watch?v=Xuc9LsEOh5g

BOSStriu čini čak sedam članova – Kristian Wyatt, glavni vokal, gitarist i svirač usne harmonike, glavni gitarist Bernd Leski, Barbara Sackl Zwetti na saksofonu, perkusijama i back vokalu, basist i back vokal Bernd Sackl, bubnjar Martin Sackl, Mario Pichler na klavijaturama, Hammondovim orguljama, harmonici i back vokalu te Peter Weiss na klaviru. Usvirani bend nastojat će rekreirati zvuk i atmosferu kakva se doživljava na koncertima jednog od najvećih autora i glazbenika svih vremena kako bi publici približio iskustvo kakvo se može doživjeti na koncertu The Bossa. Na svojim koncertima fokusiraju se na neke od najupečatljivijih legendarnih točaka karijere Brucea Springsteena i njegovog The E Street Banda, pa u koncept svoga nastupa uklapaju najsjajnije trenutke kao što su oni s povijesnih turneja ”Born To Run” iz 1975. godine, ”Darkness” iz 1978., koja slovi kao njegova najbolja turneja, ”Born In The U.S.A.” turneje iz 1984. godine, koncertno finale turneje ”Reunion” iz 2000. godine u Madison Square Gardenu te turneje ”River” iz 2016. godine.

BOSStria – Atlantic City – Bruce Springsteen Tribute Band (Austria)

https://www.youtube.com/watch?v=VMKbjgrbSC4

Bruce Springsteen jedan je od najplodnijih i najvećih glazbenika svih vremena. Svoj je posljednji, dvadeset i prvi studijski album ”Only the Strong Survive” objavio u studenom 2022. godine za Columbia Records. Album čini 15 emotivnih obrada soul pjesama šezdesetih i sedamdesetih godina koje je Bruce snimio kako bi odao počast glazbenicima koji su mu bili najvećom inspiracijom tijekom karijere. Uvodna je pjesma ”Only The Strong Survive”, a na albumu se mogu naći pjesme poput ”Sun Ain’t Gonna Shine Anymore”, ”Soul Days”, ”Nightshift”, ”When She Was My Girl” i druge.

Springsteen i njegov The E Street Band godinu su započeli maratonskim koncertima po Americi, a europska im turneja počinje u travnju. Najveće će fanove 24. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture za to nabrijati i pripremiti tribute bend BOSStria koji će vjerno izvesti njegove hitove: ”Born In The U.S.A.”, ”I’m On Fire”, ”Out In The Street”, ”Glory Days”, ”Drive All Night”, ”Hungry Heart”, ”Sherry Darling” i mnoge druge.

Ulaznice pronađite u pretprodaji po cijeni od 15 Eur. Od 6. ožujka cijena im se diže na 17 Eur, a na dan koncerta na 20 Eur. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.