Početna Koncerti Boris Novković, Zagrebačka filharmonija i Olvido Ruiz Castellanos u Lisinskom

Boris Novković, Zagrebačka filharmonija i Olvido Ruiz Castellanos u Lisinskom

Koncert Borisa Novkovića, koji će se održati 8. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski pod nazivom “Najljepše ljubavne pjesme”, bit će uistinu poseban i drugačiji i to iz nekoliko razloga.

Za početak, Boris će po prvi puta nastupiti s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca. Osim toga, kao posebna gošća na koncertu pojavit će se kubanska glazbena diva Olvido Ruiz Castellanos koja će neke od svojih najvećih hitova otpjevati uz pratnju zbora glazbene škole Husar&Tomčić.

Iznimno talentirana Olvido Riuz Castellanos niz godina osvaja svojim glasom, vokalnim izvedbama, ali i atraktivnim izgledom. Prekrasna pjevačica kubanskog porijekla pjevačku karijeru je započela sa 16 godina kao članica ženskog benda Azucar. Potom je nastavila u Barceloni gdje je dobila priliku surađivati s legendarnom Celiom Cruz i Afro Cuban All Stars Bandom.

Godine 2007. osniva sastav Sublime Havana i snima prvi solo album Pura Vida”, a kolumbijski mediji proglašavaju je istinskom kubanskom glazbenom divom.

olvido 1

S druge strane, Husar&Tomčić škola pjevanja već niz godina oblikuje i njeguje vokale amaterskih i profesionalnih pjevača vokalnim tehnikama za različite muzičke stilove i žanrove. “Posebno smo ponosni na redovitu suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom koja podupire današnju glazbenu estetiku ljubitelja glazbe te izuzetno uspješno spaja klasične i moderne aranžmane te izvođače. Veselimo se muziciranju sa Filharmonijom i Borisom Novkovićem”, riječi su Martine Tomčić.

Boris Novković, naravno, ne krije oduševljenje što će pred zagrebačkom publikom nastupiti uz pratnju Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije: “Vjerujem da će tih 150 minuta uživati ne samo publika, nego i svi na pozornici. Nastupiti uz pratnju Zagrebačke filharmonije nosi u sebi posebnu težinu. Bit će to koncert strasti, emocija i energije u kojem ćemo podjednako uživati i publika i ja.”

Koncert je na rasporedu 8. svibnja u 20:00 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Do ulaznica je moguće doći na blagajnama Lisinskog te online na www.ulaznice.hr.

Pjesmu Paula McCartneya Live and let die izabrali smo kao omaž mojim glazbenim idolima Beatlesima. Paul McCartney napisao ju je za izvedbu s Londonskom filharmonijom i zato je kao stvorena za koncert u Lisinskom u pratnji Zagrebačke filharmonije – Boris Novković. 

Boris Novković