Početna Vijesti Business Bolt Food otkriva zanimljive gastronomske navike Zagrepčana

Bolt Food otkriva zanimljive gastronomske navike Zagrepčana

Navike građana se diljem Europe zaista razlikuju, no jedno je sigurno – online narudžba i dostava hrane svima je omiljena. Podaci iz Bolt Fooda pokazuju da su gastronomske navike Zagrepčana raznolike, a uslugu Bolt Food najviše koriste korisnici s područja Trešnjevke ili iz centra grada. A kada je u pitanju omiljena vrsta hrane, u Zagrebu pobjeđuju azijska hrana i hamburgeri, dok su se desertna jela našla zadnja na popisu najčešće naručenih jela putem aplikacije Bolt Food. S druge strane, Bukurešt se ističe kao grad sladokusaca s obzirom na to da se sladoled našao na prvom mjestu najčešćih narudžbi putem aplikacije.

Osim u Zagrebu, usluga Bolt Food dostupna je i u nekoliko drugih europskih gradova poput Bukurešta, Bratislave i Varšave. Vremenski period naručivanja je većinom isti na svim tržištima te se najčešće radi o terminu oko ručka, odnosno 12 sati popodne. Vidi se i porast narudžbi u vrijeme večere, koja zapravo ovisi od države do države zbog drugačijih navika, ali najčešće je to oko 19 sati.

Kada već govorimo o sličnosti u gastronomskim navikama u Europi, postoji nekoliko jela koje se ističu kao zajednički favoriti. Tu se radi o jelima koja su zapravo omiljena diljem svijeta, a to su hamburgeri i pizze. Zanimljivo je za istaknuti da svoju poziciju na popisu omiljenih sve češće osigurava azijska hrana, i to u sva 4 navedena grada.

Vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, Bolt, još je u svibnju uvela uslugu dostave hrane Bolt Food. Usluga je dobro prihvaćena na hrvatskom tržištu te je u planu širenje popisa dostupnih restorana za dostavu. „Zadovoljni smo s brzim širenjem usluge u vrlo kratkom roku i trenutnim interesom za dostavu hrane putem aplikacije Bolt Food. Trenutno je više od 100 restorana dostupno na aplikaciji s detaljnim uvidom u ponudu i cijene, a planiramo kontinuirano uvoditi nove restorane te na taj način Bolt Food učiniti prvim odabirom kada je u pitanju online narudžba i dostava hrane“, potvrdio je David Ban Ostoć, direktor Bolt Food-a u Hrvatskoj.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here