Freaky Friday, izvedbeni termin koji predstavlja umjetnike koji djeluju “na rubu”, osim norveške sideshow atrakcije Pain Solution, na petak trinaesti udomit će i jednu fotografsku izložbu provokativne tematike. U Pogonu Jedinstvo 13. travnja predstavit će se autor Matija Peček s fotografijama iz ciklusa nazvanog “Blasfemija”.

Matija Peček mladi je ekscentrični fotograf koji u sjeni djeluje već nekoliko godina, fotografirajući atipične foto modele u alternativnim kostimografijama i scenografijama. “Blasfemija” spaja fetiš i bogohulje, a Matiji je u ulozi “nečasne sestre” pozirala Nea Dune. Izložba je i prodajnog karaktera, pa onaj tko želi imati blasfemičnu fotografiju na vlastitome zidu, istu može pribaviti već za milodar od 200 kuna.

Glavna atrakcija Freaky Friday večeri Pain Solution poznata je po stigmama koje njihovi performansi brutalne estetike ostavljaju na njihovim tijelima. Travanjski “crni petak” Norvežani će obogatiti ritualima samožrtvovanja, razapinjanja u zrak i probadanja kože koji osjetljivijim osobama lede krv u žilama. Pain Solution fakirsku disciplinu predstavlja uz iznimnu kontrolu uma, ali i uz veliku dozu humora, osiguravajući još jednom da ovaj petak trinaesti publici ostane u sjećanju kao ugodno provedena večer u kojoj su naša ograničenja testirana uz smijeh.

Ni to dakako nije sve, Freaky Friday daruje i glazbeni background DJ-a Ivana Krželja (muzikfantastique), uz koji će se moći zaplesati ili povesti freaky razgovori uz šank s akcijskim cijenama. One s najekscentričnijim outfitom i gardom organizator ponovno časti pićima! Lateks, korzeti, uniforme… Ako se drugdje ne možete uklopiti, velika je vjerojatnost da ćete se na Freaky Fridayu osjećati kao kod kuće.

Ulaznice za najekscentričniju hrvatsku proslavu petka trinaestog prodaju se za 90 kuna u Octopus Piercing Studiju (Gundulićeva 37), u Dancing Bearu (Gundulićeva 7) ili bankovnom uplatom (upute na www.cirkus.hr).