Iz podjednako hladnog i dalekog Sibira u Vintage Industrial Bar premijerno stiže black metal bend Grima! Datum za pribilježiti u pametne telefone i rokovnike za 2023. godinu je 9. ožujka (četvrtak). Ulaznice po early bird cijeni od 90 kuna mogu se kupiti zaključno s 31.12. u Dirty Old Shopu ili na njihovom webu! Nakon toga će cijena porasti na 15 eura.

Prema Google Mapsu od Zagreba do Krasnojarska ima više od 6500 kilometara. Minimalno toliko će prevaliti Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Cijela priča je  započela kao isključivo studijski projekt, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični black metal s folk i pagan elementima. Dosad su izdali pet albuma, dok će aktualni “Frostbitten” (2022) promovirati ovom prilikom u Vintageu. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španjolskom jeziku grima označava osjećaj koji imamo kad netko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.

ODNOS PREMA RATU U UKRAJINI: Bend je osudio rusku agresiju na Ukrajinu te sudjelovao u skupljanju novaca za žrtve rata, kao i ukrajinske glazbenike koji su zbog toga morali otkazati turneje.

FB event: https://www.facebook.com/events/1116409872340965