‘Ostani doma’ – slogan je koji ovih dana odjekuje Hrvatskom, ali i svijetom. Ako želimo da ovaj virus što prije prođe, to je jedan od najvažnijih koraka, da ostajući doma – spašavamo svijet. Saponia Osijek je oduvijek bila i slovi za društveno odgovornu tvrtku. Također, Saponia je jedna od rijetkih kompanija koja baš u ovim danima slovi kao uzor ostalim poslovnim subjektima u Hrvatskoj. Donirali su novac za osječku bolnicu, donirali su proizvode za Zagrepčane koji su u potresu ostali bez domova te sada, kada ljudi strahuju za svoje radno mjesto, oni svoje radnike dodatno novčano nagrađuju jer rade u tri smjene.

Jedna od najvažnijih mjera zaštite od Corona virusa prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji  je redovno pranje i dezinfekcija ruku te održavanje higijene prostora i površina na što višem higijenskom nivou. Proizvodnja osječke Saponije, otkako je počela epidemija, radi u tri smjene kako bi omogućili hrvatskim građanima održavanje pravilne higijene. Među proizvodima čija je proizvodnja povećana nalazi se BIS Handysept, alkoholno sredstvo namijenjeno za dezinficiranje opranih ruku. Sredstvo posjeduje visoki dezinfekcijski učinak te uspješno reducira broj mikroorganizama s površine ruku i posjeduje produženo djelovanje.  Komponente ugrađene u sastav proizvoda štite i dezifinciraju ruke. Proizvodi imaju više od 70% alkohola, sukladno preporukama HZJZ.

Slogan ‘Ostani doma’ bio je nit vodilja kroz definiranje pakiranja proizvoda za dezinfekciju čime su u Saponiji omogućili da nabavkom jednog pakiranja proizvoda za dezinfekciju, naši građani zadovolje svoje potrebe na duže vrijeme te se manje izlažu ugrozi koja je trenutno oko nas prilikom odlaska u nabavku. Proizvodi se proizvode u pakiranjima od 450 ml i 470 ml.

BIS Handysept za sada možete pronaći u sljedećim ljekarnama diljem Hrvatske, a iz Saponije pozivaju da im se jave i ostale ljekarne na mail: [email protected] ili [email protected]

Popis gradova i ljekarni:

Osijek – Ljekarna srce (30 poslovnica u Osječko-baranjskoj županiji)

– Ljekarna Tripolski

– Ljekarna Cicvarić

– Ljekarna Arbutina

Vukovar – Ljekarna Štrkalj

Vinkovci – Ljekarna Kalenić i Ljekarna Šibalić

Valpovo – Ljekarna Kalenić

Donji Miholjac – Ljekarna Kovačević i Ljekarna Marušić

Našice – Ljekarna Sokač

Zagreb – Biljna ljekarna Lavanda Mia i Ljekarna Ćurković

Belišće – Ljekarna Popović

Kutjevo – Ljekarna Perak

Slatina – Ljekarna Plantak

Karlovac – Ljekarne Derjanović

Virovitica – Ljekarna Grgić i Ljekarna Berry

Požega – Ljekarna Škoko i Ljekarna Vukoja

Pakrac – Ljekarna Prohaska Tome

Pula – Ljekarna Vanja Lisjak Valun

Šibenik – ZU Ljekarna Šibenik

Drniš – ZU Ljekarna Drniš

Dubrovnik – Ljekarna Dubrovnik

Korčula – Ljekarna Korčula

Pelješac – Ljekarna Korčula

 

Redovito i pravilno pranje ruku spriječit će širenje bolesti. Budimo dosljedni i uporni jer zajedno možemo sve. Ovo je bitka koju možemo dobiti isključivo čuvajući jedni druge na način da ne napuštamo svoje domove. Na taj način osim što čuvamo, iskazujemo i poštovanje svima onima koji su „vani“ na prvoj crti obrane radi nas i kako bi mi sami bili zaštićeni. Poštivanje i razumijevanje je nešto čega nam uvijek nedostaje. Iz Saponije poručuju – slušajte upute nadležnih institucija i ostanite doma.