Ja: ”Mogli bismo u Potato House na krumpire.” Irena: ”Vodi si baku na krumpire. Ne mogu se najest od krumpira. Hoću pravu hranu.” Ja: ” Pa nisu sami krumpiri! Imaš juhe, imaš i začine uz krumpire: Mesne okruglice, piletina, chilli…, što ti srce poželi.” Irena se slomila na mesne okruglice i rekla: ”Idemo. Glad ne pita tko ju hrani.”

Opet se opijala za vikend pa sam naručio dvije juhe. Jednu od mrkve, đumbira i curryja za nju, da se otrijezni i jednu meni da mi otvori apetit: ruski Boršč – cikla, kupus, rajčica, paprika, mrkva, junetina.

Bacio sam se na Boršč kao Putin na Ukrajinu. Stvarno osvježavajuća juha, ni preslatka, ni prekisela. Taman. Žicao sam Irenu žlicu njezine juhe, al’ me pogledala kao Jušni Nacist. Na kraju se ipak smilovala i ponudila mi jednu jušnu kap.

Potato House Irena Jakičić aka Jušni Nacist Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Potato House
Irena Jakičić aka Jušni Nacist
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

U Potato House-u možete sami slagati svoje krumpire. U ponudi imaju brojne egzotične umake i dodatke, kako mesne, tako i vegetarijanske. Irena je uzela mesne okruglice, piletinu u kikiriki umaku, a ja krumpir s chillijem i junećim mesom te Ađapsamdal (povrće na gruzijski način). Od začina smo još uzeli i zelenu fantaziju (špinat, češnjak, brokula, orasi, korijandar).

krumpir2
Potato House Krumpiri Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Počela je trpati u sebe kao da sutra ne postoji. Rekoh: ”Što si ti krumpirova zlatica?” Irena: ”Joso! Ovo je dobro.” Ja: ”Naravno da je dobro. Zar bih te odveo na loše mjesto?.“” Irena: ”Ja mislila to kuhani krumpiri samo, kad ono pravi ručak. Slikaj me za fejs.”

Ljubazni vlasnik nam je predložio da probamo ruske raviole punjene s tri vrste mesa (svinjetina, junetina i janjetina).

Potato House Ruski ravioli Izvor: Potato House facebook
Potato House
Ruski ravioli
Izvor: Potato House facebook

Raviole morate obavezno probati. Mekani, kremasti…, tope se u ustima kao sladoled na ljetnoj žegi.
Morao sam se slikati i sa simpatičnim vlasnikom Tomom J. čija je majka Ruskinja i zbog koje je otvorio Potato House te ponudio Zagrebu sjajnu mješavinu ruske i kavkaske kuhinje.

Idila je bila kratkog vijeka. Tomo je donio račun, a u meni se probudio Čučerski davitelj. Irena me udarila kišobranom po glavi da se smirim. Na kraju smo se ipak pomirili. Ispalo je da sam vidio jednu nulu više na računu, nego što je stvarno pisalo.

Potato House Sve je bilo u redu dok Tomo nije donio račun:) Josip Novosel aka Gastro Snob i Tomo J.
Potato House
Sve je bilo u redu dok Tomo nije donio račun:)
Josip Novosel aka Gastro Snob i Tomo J.

Odlično smo se najeli u Potato House-u i probali neke egzotične okuse koje do sada nismo imali prilike probati. Potato House svaki dan ima po 4 juhe iz njihove široke ponude egzotičnih juha, koje nitko nema u Hrvatskoj, a preko ljeta imaju i hladne juhe kao Gazpacho, tarator itd. te salate (Caesar, grčka i ljetna). Čim je to vidjela, Irena je rekla: ”Ajmooooo!”

Iako u kuhinji imaju sliku Jušnog Nacista iz Seinfelda, ne morate se bojati da ćete ostati bez svoje juhe!

soupnazci

Masarykova 19, Zagreb
Izvor: Potato House, Flash.hr
Potato House
Masarykova 19, Zagreb
https://www.facebook.com/www.potatohouse.hr/

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, profesionalni najavljivač dolaska kamiona s krumpirima ”KRUMPIRAAAAA!”, čučerski davitelj, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

Josipa i Irenu mozete pratiti i na Instagramu i na Flash.hr

https://www.instagram.com/joeflashhr/
https://www.instagram.com/irenajakicic/