Psihologinje Sanja Ivanušević Grgas i Maja Bonačić održat će besplatno predavanje „Postavljanje granica“ diljem Hrvatske. Riječ je o predavanju iz serije „Kako rastu srce i pamet“, namijenjene roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom.

U ponedjeljak, 17. listopada, predavanje će se održati u Centru mladih u Slavonskom Brodu, a u 18 sati u Gradskoj knjižnici u Puli. Dan kasnije, u utorak u 18 sati predavanje počinje u Gradskoj vijećnici u Rijeci, a u srijedu u 18 sati u metropoli na Tribini grada Zagreba.

U amfiteatru Pomorske škole u Dubrovniku o postavljanu granica govorit će se u utorak, 25. listopada, od 18 sati, a u srijedu, 26. listopada, od 17 sati u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu.

Predavanje se bavi pitanjem može li se odgojiti odgovorno i susretljivo dijete bez kažnjavanja. Naime, koliko treba biti strog u odgoju djece, danas je tema mnogobrojnih rasprava kako roditelja, tako i stručnjaka.

Postavljanje osobnih granica u odgoju jednako je važno kao i pružanje razumijevanja, ljubavi i podrške. Kada se granice postave na jasan, dosljedan i nekažnjavajući način, djetetu omogućuju da razvije odgovornost, samokontrolu i samopouzdanje.

Svoje zaključke psihologinje Sanja Ivanušević Grgas i Maja Bonačić temelje kako na preporukama vodećih svjetskih stručnjaka koji se bave razvojem djece, roditeljstvom i neuroznanošću, tako i na vlastitu praktičnom iskustvu u radu s roditeljima i djecom.

Sanja Ivanušević Grgas osnivačica je Centra za terapiju igrom u Zagrebu, a Maja Bonačić udruge Oblačić na Korčuli. Zajedno surađuju na nekoliko projekata. Po cijeloj zemlji drže besplatna predavanja o odgoju djece, a za stručnjake koji rade s djecom – odgojitelje, učitelje, pedagoge, psihologe i defektologe dodatno su osmislile Čarobnu svjetiljku, edukativni program koji se bavi emocionalnim razvojem djece te njihovim mentalnim zdravljem.